FOLLOW US: facebook twitter

Απάντηση του Γ.Ν. Ηλείας στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου                        

Ημερομηνία: 19-11-2020 | Συντάκτης:

Το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, απρόσωπα -καθώς το κείμενο της ανακοίνωσης δεν συνοδεύονταν από καμία υπογραφή ως είθισται- , επιχείρησε να αντικρούσει τις καταγγελίες της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου όσον αφορά τον τρόπο στελέχωσης της κλινικής και της ΜΕΘ covid-1, χωρίς ωστόσο να δώσει καμία απάντηση επί της ουσίας που θα καθησύχαζε την τοπική κοινωνία για όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο Γ.Ν. Ηλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 6Η ΥΠΕ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΛΕΙΑΣ   

Σχετικά με τους ισχυρισμούς της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου που αφορούν στον σχεδιασμό ανάπτυξης κλινών ΜΕΘ και κλινών νοσηλείας Covid 19  στο ΓΝ Ηλείας- ΝΜ Πύργου  και με απόλυτη συναίσθηση της κρίσιμης κατάστασης, ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

-Από την αρχή της πανδημίας ο αποκλειστικός στόχος του Νοσοκομείου  και της 6ης ΥΠΕ ήταν και είναι, η πλήρης κάλυψη των αναγκών του Συστήματος Υγείας σε κλίνες ΜΕΘ και κλίνες νοσηλείας Covid 19 προκειμένου κανένας ασθενής να μη μείνει ακάλυπτος στο Νομό μας. Για το λόγω αυτό αναπτύξαμε επτά (7) κλίνες ΜΕΘ Covid 19, δέκα οκτώ (18)  κλίνες νοσηλείας Covid 19 και δέκα οκτώ (18) κλίνες νοσηλείας  υπόπτων κρουσμάτων.

-Σε αυτό το πλαίσιο το ΓΝ Ηλείας και η 6η ΥΠΕ βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση  προχωρώντας με υπευθυνότητα στον σχεδιασμό για την λειτουργία των ανωτέρω δομών, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται για την ανάπτυξή τους και τον εξοπλισμό τους με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

-Για την εξέλιξη και την υλοποίησή των ανωτέρω υπάρχει απόλυτη συνεργασία των υπηρεσιών ιατρικής, νοσηλευτικής και τεχνικής, προκειμένου να εφαρμοστεί γρήγορα αποτελεσματικά και με επιστημονική ορθότητα.

Το Γ.Ν. Ηλείας και η 6η ΥΠΕ σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε  να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά όπως πράξαμε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας οφείλουμε να  προηγούμεθα προκειμένου το Σύστημα Υγείας να διαθέτει διαρκή επάρκεια και διαθεσιμότητα ανάλογα με την εξέλιξή της.

Σε αυτή την κατεύθυνση και με διαρκή στόχο να μην μείνει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ συμπολίτης μας χωρίς την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα στη ΜΕΘ και στις κλινικές Cοvid του Νοσοκομείου μας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την υλοποίηση όλων των ανωτέρω η οποία θα είναι διαρκής και αποτελεσματική.


Σχόλιο για "Απάντηση του Γ.Ν. Ηλείας στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου                        "

  1. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΙΚ λέει:

    ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΜΩΣ. ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ; ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος