FOLLOW US: facebook twitter

Απάντηση από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν.Μ. Αμαλιάδας: «Δεν είναι δόκιμο να προτείνετε το κλείσιμο του Νοσοκομείου»

Ημερομηνία: 24-06-2019 | Συντάκτης:

Τη δική τους απάντηση στους συναδέλφους τους ιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου, δίνει με ανακοίνωση της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και ο πρόεδρος της Νίκος Σδούγας.

«Φίλοι, συνάδελφοι ιατροί της Ν. Μ .Πύργου, για άλλη μια φορά μέσω ανακοινώσεων ενημερωθήκαμε για τις διαπιστώσεις σας, σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας των μονάδων μας. Και ασφαλώς , για άλλη μια φορά ως επίλογο των προτάσεων για επίλυση αυτών των προβλημάτων, προτείνατε το κλείσιμο της Ν.Μ. Αμαλιάδας. Αυτό όμως δεν είναι στη δικαιοδοσία σας ως συνδικαλιστικό όργανο. Θα σας συνιστούσα λοιπόν, να μην εμπλέκεστε στις πολιτικές υγείας, αλλά να αφήσετε να το κάνουν αυτοί που είναι αρμόδιοι, ώστε να έχουν και το ανάλογο πολιτικό κόστος. Δεν είναι δόκιμο, ούτε έξυπνο να το επωμίζεστε αυτόκλητα μέσω των ανακοινώσεων και των επιστολών σας.

Εμείς με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο κάθε ενός συναδέλφου ξεχωριστά, και το επιστημονικό έργο που όλοι μας κάτω από δύσκολες συνθήκες επιτελούμε, δεν θέλουμε  να δίνουμε τροφή στην πολιτική του διαίρει και βασίλευε που κάποιοι επιθυμούν.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι απέναντι στην αλήθεια, να αναφερθούμε σε κάποια σημεία ενημερώνοντας τους πολίτες της Ηλείας.

Το ιατρικό προσωπικό της Ν.Μ. Αμαλιάδας είναι αυτό που επί σειρά ετών μεταβαίνει στη Ν.Μ. Πύργου για να στηρίξει το εκεί πρόγραμμα εφημερίας, χωρίς ποτέ να συμβαίνει το αντίθετο, όπως από πλήθος εγγράφων αποδεικνύεται.

Το ιατρικό προσωπικό της Ν.Μ. Αμαλιάδας ποτέ δεν κρύφθηκε πίσω από το όριο των 6 εφημεριών το μήνα αλλά πραγματοποιεί 10, 15, 20 και 25 εφημερίες ανά μήνα προκειμένου να στηρίξει ένα σύστημα βαριά πληγωμένο από την υποστελέχωση, όπως παραστατικά από τα προγράμματα αποδεικνύεται.

Η ένωσή μας είχε συναντήσεις με τον Υπουργό, τον Γενικό Γραμματέα, την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, τους διοικητές των Μονάδων, το Δ.Σ. του Γ.Ν. Ηλείας, διοργάνωσε με την επιτροπή διάσωσης του νοσοκομείου Αμαλιάδας και τους φορείς της πόλης ανοιχτές συγκεντρώσεις, αναζήτησε και πρότεινε λύσεις και κάλεσε σε κοινούς αγώνες διεκδίκησης όσων μας αναλογούν ως νομός στον τομέα της υγείας.

Κάποιοι συστηματικά απείχαν και εξακολουθούν να απέχουν από όλα αυτά.

Είναι εκείνοι που ανέλαβαν θέσεις υποσχόμενοι το κλείσιμο της Ν.Μ. Αμαλιάδας.

Εκείνοι που προσκολλήθηκαν στις εμμονικές και έξω από κάθε επιστημονική τεκμηρίωση, πεποιθήσεις κάποιων, περί της ύπαρξης ενός νοσοκομείου στο νομό με κάθε κόστος.

Εκείνοι που προτίμησαν τέσσερα χρόνια τώρα να εξαντλήσουν το διοικητικό τους έργο, σε εντολές μετακίνησης, αποψιλώνοντας από προσωπικό τη Ν.Μ. Αμαλιάδας, αντί να ασχοληθούν με τις προσλήψεις μέσω των προκηρύξεων του υπουργείου.

Εκείνοι που αδιαφόρησαν για τις μετακινήσεις των ιατρών της Ν.Μ. Πύργου προς κάθε κατεύθυνση ανά την επικράτεια.

Εκείνοι που σκόπιμα και συστηματικά φρόντιζαν τέσσερα χρόνια τώρα να αποδομούν και να υπονομεύουν στην πράξη κάθε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων.

Εκείνοι που αντιδημοκρατικά και με διχαστικό πνεύμαέσπευδαν να χαρακτηρίσουν κάθε μορφή αγώνα, ως προϊόν ανελέητου και ακήρυχτου πολέμου μεταξύ βόρειας και νότιας Ηλείας ,καλλιεργώντας την αντιπαράθεση και καλύπτοντας την δική τους ανεπάρκεια.

Ας κοιταχθούμε λοιπόν όλοι στον καθρέπτη της αλήθειας, πριν προβαίνουμε σε ανέξοδες και υποκριτικές διαπιστώσεις χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού μας παρέχουν υπηρεσίες υγείας , αδυνατώντας συγχρόνως να εξασφαλίσουν  το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον για το προσωπικό τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος