FOLLOW US: facebook twitter

Απάντηση Αντωνακόπουλου στο Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι: «Ναι στη φιλοξενία προσφύγων σε σπίτια, όχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης»

Ημερομηνία: 05-12-2019 | Συντάκτης:

Την απάντηση του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, προκάλεσε η αντίδραση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του, αναφορικά με την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο Επιτάλιο, μέσω των οποίων  υποστήριξε πως ο χώρος είναι ακατάλληλος και οι συνθήκες απάνθρωπες για τη φιλοξενία ανθρώπων.

Σε σχετικό δημοσίευμα του documentonews, κατηγορείται ο Δήμαρχος για ρατσιστικό παραλήρημα ενώ φιλοξενείται και δήλωση του εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου στην οποία επισημαίνεται ότι «Όσοι δεν τον καταδικάσουν είναι σιωπηροί συνένοχοί του, ιδίως αν είναι κυβερνητικοί ή του κομματικού του χώρου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ». 

Ο κ. Αντωνακόπουλος με ανάρτηση του στα social media ξεκαθάρισε πως δεν δέχονται μαθήματα δημοκρατίας από «επαγγελματίες της υποκριτικής αμειβόμενης ευαισθησίας» και τόνισε πως δε θα επιτρέψουν για ανθρωπιστικούς λόγους τη δημιουργία «στρατοπέδου συγκέντρωσης».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημάρχου αναφέρει: «Ας δηλώσουν οι ευαίσθητοι, ότι επιθυμούν την φύλαξη 1.500 ανθρώπων σε συνθήκες απάνθρωπες!! Η πολιτεία δηλώνει ότι δεν γνωρίζει την προέλευση τους, πολλοί δεν είναι Σύριοι. Προτείνουμε για άλλη μια φορά ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, φιλοξενία σε κατοικίες των οικογενειών. Η οικονομική τους κάλυψη υπερεπαρκεί για αξιοπρεπή διαβίωση Γιατί επιλέγεται ο σταβλισμος???Γιατί δεν αποδίδεται στις τοπικές αρχές ,στις τοπικές κοινωνίες η διαχείριση του έργου φύλαξης? Πόσες και ποιες εταιρίες διαχειρίζονται τους συγκεκριμένους προϋπολογισμούς??Ας έρθουν στο Επιτάλιο οι κατ επάγγελμα ευαίσθητοι να δουν από κοντά τις συνθήκες. Επαγγελματίες της υποκριτικής αμειβόμενης ευαισθησίας, μέρος μιας παγκόσμιας υποκρισίας για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Ας απαντήσουν ευθέως οι ευαίσθητοι δήθεν της περιοχής στηρίζουν την δημιουργία κέντρου φύλαξης στο Επιτάλιο? Είναι ρατσιστές όλοι οι δήμαρχοι της χώρας που δεν δέχονται κέντρα φύλαξης στην περιοχή τους? Αμφιβάλλουν ότι οι άθλιες συνθήκες διαμονής και φύλαξης σε συνδυασμό με την παρουσία και παραβατικων στοιχείων μέσα στην άγνωστη ανθρώπινη μάζα, οδηγεί σε επικίνδυνες συμπεριφορές? Δεν βλέπουν ειδήσεις? Τι εξυπηρετούν όλοι αυτοί? Ποια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα? Είναι αφελείς? Εμείς είμαστε με την κοινωνία. Στο Επιτάλιο όλοι οι πρόεδροι των όμορων κοινοτήτων, οι πολιτιστικοί σύλλογοι ,για ανθρωπιστικούς λόγους είπαν όχι στο «στρατόπεδο συγκέντρωσης» στον τόπο τους. Στα χωριά συμβιώνουν ειρηνικά χρόνια τώρα με πολίτες προερχόμενους από όλο τον κόσμο. Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από κανένα. Θα δώσουμε αγώνα προάσπισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κόντρα στους δήθεν και στους πληρωμένους. Να υπενθυμίσω ότι πλέον εδω και καιρό δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος, έχω εκλεγεί ανεξάρτητος δήμαρχος. Επίσης να γνωρίζετε ότι το 90%της ελληνικής κοινωνίας διαφωνεί κάθετα με την δημιουργία κέντρων φυλακής, παράλληλα έχουμε αποδείξει ως λαός ότι είμαστε φιλόξενοι. Διαφορετικά πως θα ζούσαν στην Ελλάδα 2 εκατ. αλλοδαποί».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος