FOLLOW US: facebook twitter

Απαντήσεις Γ. Λέντζα με αποδείξεις σε όλους και για όλα – Συνέντευξη τύπου χθες από το Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης

Ημερομηνία: 20-02-2020 | Συντάκτης:
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

 

Απαντήσεις με έγγραφα, στην κριτική που έχει δεχτεί τους πέντε μήνες που βρίσκεται στη διακυβέρνηση του Δήμου, κυρίως από τον πρώην Δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ αλλά και τον επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ευθύνης» Διονύση Μάλιαρη, έδωσε χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

Ο κ. Λέντζας, μίλησε για τα οικονομικά του δήμου, για το Λιμάνι της Κυλλήνης, το Σύνδεσμο Ηρακλής και το Κοτύχι αλλά και για το Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας και τα έργα που έχει σε προτεραιότητα. Επιπλέον, σχολίασε και την Πανηλειακή κινητοποίηση του Συμβουλίου Αιρετών για το δρόμο Πάτρα- Πύργος, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος αλλά και οι Ηλείοι πολίτες, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η υλοποίηση του έργου με όποιο τρόπο.

Το πρώτο θέμα που έθιξε αφορούσε τα οικονομικά του δήμου, τονίζοντας ότι ο πρώην Δήμαρχος δήλωνε ότι έχει αφήσει 2,5 εκ. ευρώ στα ταμεία, αποδείχτηκε όμως όπως είπε ότι πρόκειται για δεσμευμένο ποσό για την πληρωμή υποχρεώσεων και πως το ταμειακό υπόλοιπο ήταν 200.000 ευρώ. «Το ακριβές ποσό θα το γνωρίζουμε όταν τελειώσουν οι εκθέσεις των Ορκωτών Λογιστών για τις περιόδους 2017-2018 και 2019» είπε.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο ντόρο που προκλήθηκε από την πλευρά Μάλιαρη αλλά και Ναμπίλ σχετικά με το ποσό των 180.000 ευρώ για την ασφάλεια του Λιμένα της Κυλλήνης που εντάχθηκε στον προϋπολογισμό. «Μάλλον είναι αδαείς και δείχνουν ότι 5 χρόνια πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Ο κ. Μάλιαρης έπρεπε να σιωπά γιατί η μέχρι τώρα πράξεις και τα έργα στο Λιμάνι Κυλλήνης καμία σχέση δεν είχαν με τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά τεκταινόμενα και ιδιαίτερα σε λιμάνια υποδοχής όπως το δικό μας» είπε και έκανε εκτενή αναφορά στο τι προβλέπεται στο θέμα της ασφάλειας εξηγώντας ταυτόχρονα ότι πρόκειται το συγκεκριμένο έργο να γίνει με ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό «άρα δε μπορεί ο Δήμαρχος να το δώσει όπου θέλει…».

Μιλώντας για το Σύνδεσμο «Ηρακλής» επισήμανε ότι αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι γειτονικοί δήμοι είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο με 300 συνδέσεις στις 25.000 συνδέσεις. «Υπήρχε μια συμφωνία που δε θέλησαν να την τηρήσουν και εκεί έχει μεγάλη ευθύνη η αντιπολίτευση. Που ακούστηκε αντιπολίτευση δήμου να συμπράττει με γειτονικό δήμο, μέχρι και μηνυτήριες αναφορές έχουν καταθέσει ενάντια στο δήμο. Όσο είναι η δημοτική αρχή να είναι σίγουροι ότι δε θα πουλήσουν τα συμφέροντα δήμου για προσωπικέ φιλοδοξίες και στόχους, θα βάλουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον των δημοτών και πολύ φοβάμαι ότι η «Δύναμη Ευθύνης» έχει μετατραπεί σε παράγοντα αποσταθεροποίησης… Επειδή ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης εμφανίζει να είναι φτωχός αλλά πλούσιος σε νομικά πρόσωπα (λιμάνι, Ηρακλής, σύντομα και ο βιολογικός Βάρδας), κοιτάμε να διαχειριζόμαστε μόνοι μας τον πλούτο του δήμου. Ο Ηρακλής ισχύει όπως ισχύει δε θα δεχτούμε όμως τη συνεργασία αντιπολίτευσης με γειτονικό δήμο… πρέπει να σεβαστεί ο γειτονικός δήμος την πλειοψηφία και το 41% που πετύχαμε από την α’ Κυριακή και το 60% της β’ Κυριακής. Δε μπορεί να κάνει συναλλαγές».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο Φορέα Διαχείρισης του Κοτυχίου, καταθέτοντας οικονομικά στοιχεία. «Στην παράδοση παραλαβή Κατσάπη σε Μάλιαρη, είχει 85χιλ. ενεργητικό. Στην παράδοση παραλαβή Μάλιαρη σε Μίγκο 3χιλ. ταμείο. Στην παράδοση παραλαβή της δημοτικής αρχής Ναμπίλ στη δική μας, 87χιλ παθητικό. Άρα από το 2015 μέχρι το 2019, στην πενταετία 170χιλ μέσα! Επειδή ο κ. Μάλιαρης είχε πει ότι δεν άφησε παθητικό…».

Ο κ. Λέντζας έκανε αναφορά και στο Δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας, τονίζοντας ότι αν δεν έτρεχε η δημοτική αρχή, το σχολείο, ακόμα δε θα είχε πάρει καν έγκριση ενώ μίλησε και για διάφορα έργα όπως τα αντιπλημμυρικά, οι διανοίξεις πρανών ώστε να μην πλημμυρίσουν κ.α. υποστηρίζοντας πως το μεγάλο στοίχημα που έχουν θέσει είναι η ποιότητα του νερού, ο ηλεκτροφωτισμός, οι αναπλάσεις και η αξιοποίηση των κοινοτήτων.

«Όλοι στην Πανηλειακή απεργία για την Πατρών Πύργου»

Τη στάση όμως και για την πανηλειακή κινητοποίηση για την Πατρών Πύργου ξεκαθάρισε ο κ. Λέντζας. Όπως είπε, το συμβούλιο των αιρετών το συγκαλεί ο ίδιος ως Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ ωστόσο τόνισε όλοι γνωρίζουν την αναγκαιότητα του δρόμου και για αυτό θα συμμετέχουν όπως και όλοι οι Δήμοι στην πανηλειακή γενική απεργία.  «Από εκεί και πέρα, δε νομίζω να υπάρχει Δήμαρχος που δεν έχει τις ίδιες ανησυχίες με τον κ. Αντωνακόπουλο, εμένα ή τον κ. Λυμπέρη. Εμείς ως δήμος έχουμε πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα στο δρόμο αυτό. Από εκεί και πέρα πρέπει να ξανατοποθετηθεί η συζήτηση σχετικά με το συμβούλιο αιρετών. Δε μπορούν στα συμβούλια αιρετών να πηγαίνουν οι αντιπολιτεύσεις των άλλων δήμων. Έχω μάθει να σέβομαι την ετυμηγορία του λαού. Είτε ο δρόμος αποτελεί το εφαλτήριο για το ποιος θα γίνει ηλειαρχης. Πρέπει όλοι να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα του δήμου» είπε ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν είναι με την πλευρά κανενός, υπενθυμίζοντας ότι μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών είχε δηλώσει πως «δεν έφυγα σοφότερος». «Δε συμφωνώ με οποιαδήποτε αναβολή ή καθυστέρηση.  Πρέπει ο δρόμος να συνεχιστεί για να μπορέσει να τελειώσει. Θέλει στη μορφή που είναι… τον κόσμο δεν τον νοιάζει αν θα γίνει σε έξι εργολαβίες ή σε μια. Να γίνει θέλουμε. Αδιαφορώ ποιος θα πάρει το έργο. Θέλω να γίνει ο δρόμος. Είναι καθολικό αίτημα όλης της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος