FOLLOW US: facebook twitter

Απαιτητική Φυσική, εύκολα Λατινικά – Συνέχεια πανελλαδικών αύριο με υποψήφιους ΓΕΛ σε Ιστορία και Πληροφορική

Ημερομηνία: 23-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Με Φυσική και Λατινικά ξεκίνησε χθες η δεύτερη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων. Όσοι ανήκουν στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας εξετάστηκαν στη Φυσική με τα θέματα να χαρακτηρίζονται απαιτητικά και πολλά, ενώ οι υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα διαγωνίστηκαν σε μέτριας δυσκολίας Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και την Φυσική.

Αύριο Τετάρτη οι μαθητές των ΓΕΛ του νέου συστήματος θα συνεχίσουν με Ιστορία και Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα ενώ οι υποψήφιοι με το “παλαιό” σύστημα στην «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στο μάθημα “Αρχές Οικονομικής Θεωρίας” για τους υποψήφιους με το παλιό.

Φροντιστήριο “Θεμέλιο”: Φυσική για καλά προετοιμασμένους

“Για καλά προετοιμασμένους” χαρακτηρίστηκαν τα θέματα στη Φυσική από την Φυσικό του Φροντιστηρίου “Θεμέλιο” Μάρθα Ασημακοπούλου. Σε σχόλιο της αναφέρει: “Τα θέματα που αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι του νέου συστήματος στο μάθημα της Φυσικής Προσανατολισμού κάλυπταν μεγάλο εὐρος της ύλης, ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και απαιτούσαν σωστή και μεθοδευμένη προετοιμασία, καθώς έπρεπε να χρησιμοποιηθούν και γνώσεις από προηγούμενες τάξεις του Λυκείου. Ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους καλή συνέχεια!”.

Φροντιστήριο “Θεμέλιο”: Βατά τα θέματα των Λατινικών

“Τα θέματα των Λατινικών, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως δύσκολα” σχολίασε ο Φιλόλογος του Φροντιστηρίου “Θεμέλιο” Γιώργος Αναστασόπουλος, τονίζοντας ότι τα θέματα κάλυπταν μεγάλο εύρος της ύλης στο σκέλος της γραμματικής, ενώ οι παρατηρήσεις του συντακτικού αφορούν συγκεκριμένα μέρη της ύλης, στα οποία ένας σωστά προετοιμασμένος υποψήφιος μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς πρόβλημα. “Για άλλη μια χρονιά οι υψηλές βαθμολογίες στο μάθημα των Λατινικών θα κριθούν στη λεπτομέρεια και στην επίδειξη προσοχής από τους υποψηφίους. Βρισκόμαστε προ των πυλών της επανόδου του μαθήματος των Λατινικών ως πανελλαδικά εξεταζομένου και ήδη επανεντάσσεται στην ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών με 2ωρη διδασκαλία, γεγονός που καθιστά την οργανωμένη προετοιμασία των μαθητών της Β΄Λυκείου επιβεβλημένη”.

Στέφανος Μπρίκος, Φυσική

“Τα θέματα της Φυσικής με το νέο σύστημα, είχαν αρκετές δυσκολίες κυρίως σε αριθμητικά νούμερα ενώ οι μεθοδολογίες ήταν αρκετά βατές. Το Δ είχε κάποια θέματα στα νούμερα και ένα β θέμα από τα τρία ήταν δύσκολο. Θεωρώ ότι ήταν για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους και για προσεκτικούς”.

Πηνελόπη Νάκου, Φυσική

«Μεσαίου επιπέδου δυσκολίας θεωρώ ότι ήταν τα θέματα της φυσικής με το παλιό σύστημα και λίγο το Δ ήταν αυτό που με καθυστέρησε αλλά χρονικά ολοκλήρωσα όλα τα θέματα και δεν άφησα καμία απορία. Είναι και η δεύτερη χρονιά με βάση την περσινή εμπειρία δεν υπάρχει και το άγχος. Με ευνόησε η περίοδος της πανδημίας καθώς είχα χρόνο να διαβάσω, να δω περισσότερες ασκήσεις, να ασχοληθώ περισσότερο με τα μαθήματα και είχα πολύ ελεύθερο χρόνο να εκμεταλλευτώ”.

Αγγελική Λιαροπούλου, Φυσική

“Θεωρώ οτι τα θέματα ήταν μέτριας και κλιμακούμενης δυσκολίας. Η θεωρία ήταν εντάξει για όποιον είχε προετοιμαστεί. Τα β θέματα ήταν λίγο περίεργα, το γ ήταν περίπλοκο το σχήμα και το Δ ήταν καλά για μένα. Ήταν δύσκολη η προετοιμασία την περίοδο της καραντίνας γιατί τα μαθήματα από κοντά είναι σαφώς καλύτερα από τα διαδικτυακά”.

Παναγιώτης Αθανασακόπουλος, Φυσική

“Για κάποιον που είχε διαβάσει πιστεύω ότι θα έλυνε όλα τα θέματα τα οποία ήταν μέτριας δυσκολίας. Προσωπικά, σε τρία σημεία του διαγωνίσματος κόλλησα λίγο αλλά πιστεύω ότι τα κατάφερα. Κάποια ήταν αναμενόμενα και κάποια με αιφνιδίασαν ωστόσο νομίζω ότι τα αντιμετώπισα με επιτυχία. Το β μου φάνηκε περίεργο και λίγο το γ, τα υπόλοιπα ήταν απλά. Προσωπικά για μένα η καραντίνα, δε με βοήθησε πολύ αν και μας έδινε περισσότερο χρόνο για να διαβάσουμε. Βοήθησε όσον αφορά το χρόνο αλλά δεν ήταν και ότι καλύτερο που είμαστε κλεισμένοι μέσα”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος