FOLLOW US: facebook twitter

Απαιτητικά θέματα σε Ιστορία-Φυσική, μέτρια σε Α.Ε.Π.Π.: Συνέχεια Πανελλαδικών την Παρασκευή για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, σήμερα για τα ΕΠΑΛ

Ημερομηνία: 13-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Σε τρία διαφορετικά μαθήματα, ανάλογα με την κατεύθυνση την οποία ακολουθούν, εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2019.

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων προερχόμενοι από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στην Ιστορία με τα θέματα να κρίνονται διαβαθμισμένης δυσκολίας, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών στη Φυσική με όλα τα ερωτήματα να είναι απαιτητικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών ήταν μέτριας δυσκολίας.

Αναλυτικότερα, τα θέματα στο μάθημα της Ιστορίας Προσανατολισμού σύμφωνα με την εκτίμηση της Φιλολόγου του Φροντιστηρίου «ΑΝΑΛΥΣΗ» Ράνιας Κιούλου, ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας. «Κάλυπταν ευρύ φάσμα της ύλης ενώ οι διατυπώσεις των ερωτημάτων ήταν σαφέστερες σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο κάποια ερωτήματα χρειάζονταν προσοχή λόγω του συνδυασμού πληροφοριών που απαιτούσαν. Γενικότερα απευθύνονταν σε άρτια προετοιμασμένους μαθητές».

Και τα θέματα της Φυσικής στα οποία διαγωνίστηκαν χθες οι μαθητές, σύμφωνα με τον Φυσικό του Φροντιστηρίου «ΑΝΑΛΥΣΗ» Νίκο Μπουγά, κάλυπταν ευρύ φάσμα της ύλης κι ήταν αρκετά απαιτητικά. «Για πρώτη φορά το Α΄ Θέμα απαιτούσε υπολογισμούς, ενώ και το Β’ Θέμα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό, με αποτέλεσμα αρκετοί μαθητές να χάσουν πολύ χρόνο σ αυτά».

Όσον αφορά τα θέματα της Α.Ε.Π.Π., η καθηγήτρια Πληροφορικής της «ΑΝΑΛΥΣΗΣ» Θεώνη Δεμέκα επισήμανε ότι ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής, μπορούσε να ανταποκριθεί χωρίς να αντιμετωπίσει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Πιο συγκεκριμένα «τα θέματα στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και χαρακτηρίζονται μέτριας δυσκολίας. Τα θέματα Α και Β είναι σαφώς πιο εύκολα από τα περσινά, ενώ τα θέματα Γ και Δ κινούνται σε παρόμοια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα ερωτήματα Γ4 και Δ3 ώστε να αποφευχθεί κάποιο λάθος».

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ συνεχίζουν τις εξετάσεις σήμερα με μαθήματα ειδικότητας και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, επιστρέφουν αύριο Παρασκευή με Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος