FOLLOW US: facebook twitter

Απαιτείται έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης

Ημερομηνία: 28-08-2020 | Συγγραφέας:
Σε συστράτευση, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς καλεί η Ο.Ε.ΕΣ.Π.
-«Η πανδημία έχει οδηγήσει την οικονομία σε βαθιά ύφεση και τα μηνύματα είναι δυσοίωνα για το μέλλον» επισημαίνει

Την ανάγκη έμπρακτης στήριξης από την κυβέρνηση, στην επιχειρηματικότητα αλλά και την απασχόληση επισημαίνει η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) καλώντας όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς σε συστράτευση καθώς όπως τονίζει το μόνο που τους έχει απομείνει είναι η αξιοπρέπεια και η επιβίωση των οικογενειών τους.

«Η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως είχεπροβλέψειη Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) και σε προηγούμενες επιστολές τηςπρος την κυβέρνηση και στους αρμόδιους υπουργούς, οδήγησε την οικονομία σε βαθιά ύφεση. Τα κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με τον Ιούνιο και τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα που αναγκαστικά λαμβάνει η κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, οδηγούν την Ελλάδα πίσω και πλήττουν ακόμα περισσότερο την οικονομία της. Οι ελπίδες για δυναμικό ξεκίνημα λόγω των εκπτώσεων αλλά και λόγω της έναρξης του τουρισμού δεν ευοδώθηκαν και τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον κλάδο μας αλλά και από τον κλάδο του τουρισμού είναι δυσοίωνα για το μέλλον.

Για τις πλείστες επιχειρήσεις είναι η δεύτερη φορά σε μια δεκαετία που υφίστανται μεγάλες απώλειες. Η κρίση του 2008 οδήγησε σε κλείσιμο μικρότερες κυρίως εμπορικές επιχειρήσεις, και πολλές που ήδη κατέγραφαν προβλήματα στην προ κορωνοϊού εποχή αναμένεται να κλείσουν και αυτές. Ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να κυκλοφορήσουν αλλά κυρίως η συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, έχουν περιορίσει δραματικά την κατανάλωση και χωρίς αυτή δεν θα μπορέσουν να επιζήσουν οι επιχειρήσεις. Έτσι οι επιχειρηματίες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια λόγω του μειωμένου τζίρουαπό τις επιχειρήσεις τους αλλά και λόγω της μη πρόσβασής τους στην όποια χρηματική βοήθεια, όπως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή και το ΤΕΠΙΧ II, πουπροσέφερε η κυβέρνηση μέχρι τώρα μέσω τραπεζικών συστημάτων, καθώς δεν είχαν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Η κυβέρνηση αν δεν χρησιμοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία από τους εγχώριους πόρους και από τα κονδύλια της ευρωπαϊκής ένωσης ώστε να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι επιχειρηματίες να ενταχθούν σε αυτά χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς αυστηρά τραπεζικά κριτήρια, αν δεν ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων όλεςοι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις όλων των επιχειρηματιών έως και σήμερα και αν δεν υπάρξει μείωση ενοικίου μέχρι τέλος του έτους με χρηματοδότηση απευθείας από το κράτος, τότε τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα είναι μονόδρομος. Σε όλες μας τις επιστολές τονίζουμεστην κυβέρνηση ότι οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, και αδυνατούν να πληρώσουν τις ήδη συσσωρευμένες τραπεζικές, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Η κυβέρνηση θα πρέπει έμπρακτα να στηρίξει την επιχειρηματικότητα αλλά και την απασχόληση. Θα πρέπει αυτή την φορά να φροντίσει για την ουσιαστική βοήθεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει άοκνα να δουλεύει για το επιχειρηματικό συμφέρον των μελών της και θα συμβάλλει με τους αγώνες της στην όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που διανύουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ