FOLLOW US: facebook twitter

Απαγόρευση συγκεντρώσεων ενόψει Πολυτεχνείου

Ημερομηνία: 16-11-2020 | Συντάκτης:

Την απαγόρευση των υπαίθριων συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα, αποφάσισε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη απόφαση, που έχει ισχύ από τις 6 το πρωί της Κυριακής έως τις 9 το βράδυ της Τετάρτης, πάρθηκε λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί εφόδους στο Πολυτεχνείο, στην Πολυτεχνειούπολη και αλλού, προκειμένου να εντοπίσει άτομα που παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα και προετοιμάζονται να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος