FOLLOW US: facebook twitter

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ

Ημερομηνία: 11-11-2020 | Συντάκτης:
Νέα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας ανακοίνωσε χθες ο Ν. Χαρδαλιάς

Απαγόρευση της κυκλοφορίας από την Παρασκευή 13/11 από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί ανακοίνωσε  σήμερα το απόγευμα ο Ν. Χαρδαλιάς, καθώς ο κορονοϊός στη χώρα έχει πάρει άσχημη τροπή με νέο ρεκόρ κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων.

Συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπεται από την Παρασκευή η κάθε είδους έξοδος από το σπίτι και η  σωματική άσκηση μετά τις 9 το βράδυ και έως και τις 5 το πρωί. Οι μόνοι λόγοι για τους οποίους θα μπορεί κάποιος να βγαίνει από το σπίτι, με sms πάντα στο 13033, είναι για λόγους υγείας, για εργασία και για το κατοικίδιο (πάντα κοντά στο σπίτι του).

Συνεπώς, απαγορεύεται η ατομική άθληση ή η επίσκεψη σε ATM ή αγορά αγαθών από καταστήματα πώλησης τροφίμων που είναι ανοιχτά μετά τις 9 το βράδυ. Ετσι για παράδειγμα μετά τις 9 μ.μ δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορεί εφόσον στείλει τον κωδικό 2 για να παει στο περίπτερο.  Έτσι, στο πλαίσιο των νέων αυτών μέτρων καταργεί ορισμένους από τους κωδικούς που στέλνουμε με SMS στο 13033.

Οι κωδικοί που δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία το βράδυ θα είναι:

  1. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  2. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  3. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.
  4. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Απερρίφθη το αίτημα για κυνήγι & ψάρεμα- Οριστικά απαγορεύονται

Τέλος, ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισαν ότι το κυνήγι και το ψάρεμα απαγορεύονται με εξαίρεση το επαγγελματικό ψάρεμα. H επιτροπή λοιμωξιολόγων απέρριψε το σχετικό αίτημα, καθώς κρίνει ότι είναι περιττή ή μετακίνηση αυτή.

Πηγή: news247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος