FOLLOW US: facebook twitter

Απαγορεύεται αυστηρά το… βήχειν

Ημερομηνία: 17-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τα διάβαζα εδώ και μέρες στις ανταποκρίσεις, αλλά δυσκολευόμουν να το φανταστώ. Τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι στην Ιταλία, η εξάπλωση του ιού είχε αρχίσει να επηρεάζει τον διαχυτικό χαρακτήρα των Ιταλών. Όσοι έχουν ζήσει στην Ιταλία ή έχουν φίλους Ιταλούς, γνωρίζουν βεβαίως από πρώτο χέρι τους τρόπους των γειτόνων μας, οι οποίοι δεν αρκούνται στις χειραψίες αλλά ανταλλάζουν φιλιά με χαρακτηριστική άνεση. Αυτοί οι φιλικοί ασπασμοί έχουν πάψει εδώ και αρκετό καιρό να εκδηλώνονται, πολύ προτού δηλαδή πάψουν και οι ίδιες οι φιλικές συνεστιάσεις.

Το ίδιο έχει αρχίσει να γίνεται και εδώ όπου αργά αλλά σταθερά καταλαβαίνουμε πως δεν αρκεί μονάχα να μένουμε σπίτι, αλλά και να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις επαφές και τις συναντήσεις μας με τρίτους. Είναι και αυτή μία αλλαγή ανάμεσα στις τόσες που έχουν ήδη συμβεί ή πρόκειται να συμβούν, ακόμη και στα μικρότερα, και στα πιο ανεπαίσθητα μικροπράγματα.

Φίλος μου μετέφερε περιστατικό που του συνέβη στο σούπερ μάρκετ, πριν την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων που ρυθμίζουν την προσέλευση και φροντίζουν ώστε να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Είχε ήδη σχηματιστεί μία μικρή ουρά στα τυριά και ενώ περίμενε υπομονετικά τη σειρά του όπως όλοι, του ήρθε να βήξει. Κανονικά, θα κάλυπτε το στόμα με το χέρι του και θα ξεμπέρδευε μέσα σε ένα μόλις δευτερόλεπτο με αυτόν τον τόσο κοινό κι όμως τόσο απίστευτα ενοχλητικό ερεθισμό.

Το πρόβλημα ήταν πως εδώ και μέρες τίποτε δεν είναι κανονικό. Το συνειδητοποίησε ακαριαίαμόλις ενστικτωδώς κράτησε τον βήχα μέσα του, φοβούμενος την αντίδραση των γύρω του. Λες και άμα έβηχε θα σήμαινε αυτομάτως ότι είχε προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Είναι γνωστό ότι οι κανόνες καλής συμπεριφοράς απαγορεύουν άλλα πράγματα στην δημόσια συμπεριφορά μας. Να όμως που φτάσαμε να απαγορεύεται ακόμα και το… βήχειν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος