FOLLOW US: facebook twitter

Αντώνης Χαροκόπος: «Όχι άλλα μνημεία θυσίας πολιτών στην Πατρών-Πύργου»

Ημερομηνία: 09-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Καθαρές απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητά ο βοηθός Περιφερειάρχη Υγείας και αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Αντ. Χαροκόπος

Ξεκάθαρες απαντήσεις για την πορεία της Πατρών –Πύργου ζήτησε με την τοποθέτησή του στο περιφερειακό συμβούλιο προχθές ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης  και Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ, Αντώνης Χαροκόπος, τονίζοντας ότι πίσω από τους αριθμούς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου κρύβονται ανθρώπινα δράματα και θλίψη.

«Ο αυτοκινητόδρομος Πατρών- Πύργου αποτελεί ανοιχτή πληγή και απόστημα της κοινωνίας μας. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ή ενημερωνόμαστε από τα Μέσα ενημέρωσης για ατυχήματα με νεκρούς και σοβαρούς τραυματισμούς.Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει τα εικονοστάσια στις άκρες του αυτοκινητόδρομου, ως άλλα “μνημεία θυσίας” πολιτών, νέων, παιδιών που η ζωή τους χάθηκε και προειδοποίησης των οδηγών που παίρνουν, στην κυριολεξία, το ρίσκο να ταξιδέψουν.Είναι απορίας άξιον εάν η Πολιτεία, τόσα χρόνια, λαμβάνει υπόψη μόνο τις δημοπρατήσεις, τα οικονομικά συμφέροντα, τις πολιτικές σκοπιμότητες και το κατεστημένο αγνοώντας τις στατιστικές που αποδεικνύουν ότι τα τροχαία συνεχίζουν να εξελίσσονται αμείωτα. Πίσω από τις στατιστικές εκτυλίσσονται ανθρώπινα δράματα, οικογένειες ξεκληρίζονται, χάνονται ζωές, πολίτες μένουν ανάπηροι βυθίζοντας συνανθρώπους μας στη θλίψη και τον πόνο. Οι καθυστερήσεις και οι αναβολές στοιχίζουν ζωές», επισήμανε ο κ. Χαροκόπος τονίζοντας ότι δεν χωράνε πολιτικές σκοπιμότητες κι ότι απαιτείται κοινός και δυναμικός αγώνας για να μη χαθεί το έργο.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να δώσει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου με διασφάλιση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, υπογραμμίζοντας και τη συμβολή του έργου στην οικονομία.

«Ένα έργο που θα προσέλκυε τουρισμό, που θα ενωνόταν με την Ολυμπία και Ιόνια Οδό συμβάλλοντας στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και των όμορων Περιφερειών παραμένει στάσιμο», είπε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος