FOLLOW US: facebook twitter

Αντώνης Ρέλλας: «Πολύπλευρος ο αγώνας των αναπήρων για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη»

Ημερομηνία: 20-05-2019 | Συντάκτης:

Την ενδιαφέρουσα ομιλία του σκηνοθέτη και ανάπηρου- όπως και ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται αντικαθιστώντας καθώς λέει τον παρωχημένο και αντιδραστικό  όρο ΑΜΕΑ –  ακτιβιστή και υποψήφιου βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Ρέλλα,  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φίλοι του Κινήματος αλλά και μέλη της αναπηρικής κοινότητας  και συλλόγους ΑΜΕΑ της Ηλείας, το απόγευμα της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο του Πύργου σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας.

Τον κ. Ρέλλα υποδέχθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς οι τρεις Ηλείοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο Συντονιστής της ΝΕ Γιώργος Σαϊτάς, ενώ παρών ηταν και ο πρώην Γ.Γ του ΥΠΑΝ Διονύσης Καλαματιανός.

Από την πλευρά του ο κ. Ρέλλας αναφέρθηκε στον μισαναπηρισμό και στην αναγκαία χειραφέτηση των αναπήρων πολιτών, στην προσβασιμότητα, στα νομικά και τεχνικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι της χώρας, όπως τη στέρηση του εκλογικού δικαιώματος, την ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση στην πληροφορία καθώς και στα εκλογικά κέντρα και υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων και την άρση των εμποδίων. Τόνισε ακόμα ότι ο ίδιος με υψηλό αίσθημα ευθύνης, και όσες σκέψεις εκκινούν από αυτό, αποδέχτηκε  την πρόκληση να είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές., με πολλαπλές ιδιότητες  και με μηδενική ανοχή απέναντι στο φασισμό, το ρατσισμό και το μισαναπηρισμό. «Στις 26 Μαΐου δίνουμε μια μεγάλη μάχη ιδεών και πολιτικής, όπου θα κριθούμε όλες και όλοι μας, και συνολικά ως κοινωνία. Έως τότε, ας κερδίσουμε τη μάχη της προσβασιμότητας στις εκλογές και της πολύπλευρης ανάδειξης του αγώνα των αναπήρων για μια ζωή με όρους αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης.»

Να σημειώσουμε ότι το πρωί της ίδιας μέρας ο κ. Ρέλλας επισκέφθηκε το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών όπου συναντήθηκε με συναναπήρους του αλλά και μέλη της Διοίκησης συζητώντας για τις συνθήκες περίθαλψης αλλά και την πορεία αποασυλοποίησης των τροφίμων του ισρύματος, έναν χώρο που γνωρίζει καλά και επισκεφθεί και άλλες φορές  αγωνιζόμενος με την «Μηδενική Ανοχή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος