FOLLOW US: facebook twitter

Π. Αντωνακόπουλος: «Αποδίδουμε στην κρίση της κοινωνίας τους εξόφθαλμα διαρκώς απόντες»

Ημερομηνία: 17-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Είναι ακατανόητη και επιζήμια για τα θέματα του Δήμου Πύργου η συμπεριφορά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που επέλεξαν να απέχουν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 16/8.

Έχει άλλωστε προηγηθεί η εξόφθαλμη απουσία τους από όλη τη διαδικασία και όλα τα στάδια που έχουν μεσολαβήσει γύρω από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν αυτό το διάστημα πολλές περιοχές του Δήμου μας! Δεν εμφανίστηκαν ούτε καν στις επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών (πλην ενός λόγω τοπικής ιδιαιτερότητας σε μια από τις επισκέψεις αυτές), δεν τοποθετήθηκαν καν, αλλά και δεν μετείχαν κάποια στελέχη τους ούτε έχοντας προσκληθεί με ιδιότητες μελών φορέων, σε συσκέψεις που συγκάλεσε ο Δήμος Πύργου!

Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι με πρωτοβουλία μου είχε συγκληθεί σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αρχικά για την Πέμπτη (12/8) κι έπειτα για την Παρασκευή (13/8), αλλά την πρώτη φορά λόγω της έκτακτης επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα και τη δεύτερη φορά λόγω της έκτακτης επίσκεψης της προέδρου του ΚΙΝΑΛ κ. Γεννηματά, δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Και ορίστηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα (16/8) με γνωστό κι αυτονόητο πως το πρώτο θέμα προ ημερησίας διάταξης θα ήταν αυτό γύρω από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις συνέπειες τους.

Δεν ταιριάζει αυτή η συμπεριφορά της αποχής από τις συλλογικές λειτουργίες του Δήμου, δεν έχουν τέτοιες στάσεις θέση σε δημοκρατικές κοινωνίες.

Πρέπει να είμαστε μάχιμοι και παρόντες, πρέπει να είμαστε μπροστά και την ώρα των συμβάντων και στην επόμενη μέρα. Πρέπει να είμαστε όλοι μπροστά και στις νέες μεγάλες, συνεχείς καθημερινές προσπάθειες μας να ενταχθούμε σε μέτρα στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης των καταστροφών. Αυτά δεν είμαι θέματα του Δημάρχου αλλά είναι θέματα όλης της κοινωνίας. Είναι από παλαιομοδίτικη έως και τραγική η «κουτοπόνηρη» σκέψη πως θα υπονομευτεί ο …Δήμαρχος αν απέχουν και δε γίνει η συνεδρίαση, που άλλωστε είχε κι άλλα σημαντικά θέματα, όπως για τις σχολικές καθαρίστριες και άλλα.

Τους αποδίδουμε στην κρίση της κοινωνίας!

Η δε νέα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου θα οριστεί άμεσα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος