FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου – Τάκης Αντωνακόπουλος: Τηλεδιάσκεψη για τις επιπτώσεις στην οικονομία

Ημερομηνία: 11-01-2021 | Συντάκτης:

Πέρα  από τις δράσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, ο δήμαρχος Πύργου ενημερώνει για τις επόμενες κινήσεις που σχετίζονται με τις επιπτώσεις στην οικονομία και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν. Το επόμενο διάστημα μάλιστα διοργανώνει τηλεδιάσκεψη για το σοβαρό αυτό θέμα με εκπροσώπους και φορείς του επιχειρηματικού κόσμου τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο.

«Τώρα είναι η ώρα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για τις τραγικές οικονομικές συνέπειες αυτής της συνεχιζόμενης πανδημίας. Γι’ αυτό το λόγο, διοργανώνουμε τις επόμενες μέρες και τηλεδιάσκεψη με στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου τοπικής και εθνικής εμβέλειας. Νομίζουμε πλέον ότι πρέπει να μπουν καλά στο μυαλό όλων, όσοι αποφασίζουν, δύο συγκεκριμένες ορολογίες:  «διαγραφή ιδιωτικών χρεών και ποσοτική χαλάρωση, δηλαδή τύπωση χρήματος».

Δεν υπάρχει άλλη λύση. Έχει επέλθει ανήκεστη βλάβη σε όλο το παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα και ειδικά της Δύσης. Ιδιαίτερα στη χώρα μας που βασίζεται πολύ στον τουρισμό. Η μεταφορά των χρεών ή οι δόσεις ή η όποια μετάθεση πληρωμών είναι απλά …«ασπιρίνες»! Η ριζική θεραπεία είναι η διαγραφή ιδιωτικού χρέους, τύπωση χρήματος, δημόσιες επενδύσεις και νέες συμφωνίες για την επανεκκίνησης της οικονομίας. Οτιδήποτε άλλο θα οδηγεί τον κόσμο στην εξαθλίωση, κάτω από το όριο της πείνας και η μαζική εξέγερση θα είναι δεδομένη σε βάρος ενός συστήματος  και κυρίως αυτών που διαχειρίζονται τα μοντέλα. Ας καταλάβουν λοιπόν και οι Τράπεζες ότι οι τακτικές άλλων ετών έχουν τελειώσει και πρέπει να δώσουν λεφτά στον κόσμο! Όλα τα υπόλοιπα θα αποτελούν για αυτούς που αντιστέκονται σ’ αυτή τη λογική, μια αιτία να απολογηθούν κάποτε στον κόσμο γιατί δεν έκαναν αυτό που έπρεπε την ώρα που έπρεπε» καταλήγει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος