FOLLOW US: facebook twitter

Παν. Αντωνακόπουλος: Κάλεσμα στους Βουλευτές Ηλείας για στήριξη του Τμήματος Μουσειολογίας και διεκδίκηση του ΤΕΦΑΑ

Ημερομηνία: 13-01-2021 | Συντάκτης:

Μια ακόμα πρωτοβουλία παρέμβασης γύρω από τις δυσμενείς εξελίξεις και τα δυσοίωνα σενάρια που απειλούν την λειτουργία του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου, προωθεί ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με ευρύ κάλεσμα προς τους Βουλευτές του Νομού.

Ήδη προχώρησε στην αποστολή σχετικά, ξεχωριστού φακέλου με όλα τα βασικά που αφορούν το πρόσφατο ιστορικό του θέματος και τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ο οποίος συνοδεύεται κι από επιστολή ανάλογου περιεχομένου.

Επίσης, για μια ακόμα φορά, ο Δήμαρχος Πύργου στην κίνηση του αυτή, αναφέρεται και στη διεκδίκηση για την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, καλώντας επίσης τους Βουλευτές για ενέργειες αναγκαίας στήριξης του αιτήματος.

-Στην επιστολή του κ. Αντωνακόπουλου προς τους πέντε Βουλευτές Ηλείας, κ. Αυγερινοπούλου Διονυσία, κ. Τζαβάρα Κωνσταντίνο, κ. Νικολακόπουλο Ανδρέα, κ. Καλαματιανό Διονύσιο, κ. Κατρίνη Μιχάλη, που ακόμα κοινοποιήθηκε στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα, επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ακόμα και το νέο Σχέδιο Νόμου που το Υπουργείο Παιδείας θέτει σε δημόσια διαβούλευση (με τις αλλαγές που θα “εγκαινιάσουν” οι σημερινοί μαθητές της Γ’ Λυκείου, δηλαδή οι υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν στις προσεχείς Πανελλαδικές Εξετάσεις) θα προκαλέσει νέες αρνητικές εξελίξεις.

Αφού όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων, θεωρείται βέβαιο ότι οι νέες ρυθμίσεις θα αφήσουν πολλές κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια, που σημαίνει ταυτόχρονη μείωση εισακτέων. Ήδη σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις οι κενές θέσεις θα είναι πάρα πολλές και πιθανότατα χιλιάδες.

Αποτελεί επιτακτική πλέον ανάγκη, με όλα όσα έχουν ήδη σωρευτεί, αλλά και τα άμεσα επερχόμενα, πως η Κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί ότι δεν θα καταργηθεί το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου, ότι δεν θα δημιουργηθούν με όποιο τρόπο νέα προσκόμματα στη λειτουργία του, κι ότι θα στηρίξει την περαιτέρω πορεία του.

Από τη δική της πλευρά η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών εντός των ημερών συγκαλείται προκειμένου τα μέλη της να ζητήσουν από το Υπουργείο Παιδείας να πράξει τα δέοντα ώστε να υπάρξει άμεση στελέχωση του Τμήματος. Επισημαίνοντας ότι το Ίδρυμα αδυνατεί με τα τωρινά δεδομένα να υποστηρίξει τη λειτουργία του Τμήματος Μουσειολογίας.

Η κοινωνία του Πύργου αλλά και του Ν. Ηλείας θεωρούν αδιαπραγμάτευτη την ύπαρξη και απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος