FOLLOW US: facebook twitter

T. Αντωνακόπουλος για την … Βαβέλ δηλώσεων της Πατρών-Πύργου: «Μόνη λύση η άμεση έναρξη του έργου» 

Ημερομηνία: 12-01-2021 | Συντάκτης:

Τις επιφυλάξεις του για τα όλα όσα ακούγονται ξανά σχετικά με τον κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος, εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Ειδικότερα σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε πως: «Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το έργο κατασκευής του δρόμου Πάτρα – Πύργος θα ξεμπλοκάρει μέσα στο 2021.

Ας σημειωθεί ότι στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού ο υπουργός είχε δηλώσει ότι το έργο περνάει ως έργο γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027. Διευκρινίζεται ότι το νέο ΕΣΠΑ κατανέμεται σε πέντε υπό-προγράμματα. Στο πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορές Δίκτυα όπου περιλαμβάνονται έργα σιδηροδρομικά, λιμάνια, αεροδρόμια, βελτίωση χρήσης αυτοκινητοδρόμων, στην χώρα μας αντιστοιχούν 2,314 δις ευρώ.

Παράλληλα, στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσονται έργα που αφορούν το ψηφιακό περιβάλλον».

Ο κ. Αντωνακόπουλος διευκρίνισε πως «Διαπιστώνουμε ισχνό προϋπολογισμό του υπό-προγράμματος. Επίσης, δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη από τον νόμο υπουργική απόφαση για ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ, ως έργο γέφυρα», για να προσθέσει ακόμα πως «αν το έργο ξεκινήσει το 2021, πρέπει να εγγραφεί κονδύλι σε αντίστοιχο κωδικό του προϋπολογισμού.

Επίσης ο Δήμαρχος Πύργου επισήμανε πως: «Όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, αξίζει να σημειωθεί ότι στα κονδύλια που θα διοχετευθούν τα οδικά έργα δεν είναι επιλέξιμα χρηματοδότησης, εκτός από εκείνα που συνδέονται με την πράσινη οικονομία (απολιγνιτοποιήση)».

Τέλος ο Δήμαρχος Πύργου δήλωσε πως: «Για το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί έργο άκρως ζωτικής σημασίας για όλη την Ηλεία, έχουμε ακούσει πληθώρα δηλώσεων. Νιώθουμε δικαιωμένοι για όσα εμείς έχουμε αναφέρει στο παρελθόν. Η μόνη λύση δεν είναι άλλη από το να ξεκινήσει άμεσα το έργο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος