FOLLOW US: facebook twitter

T. Αντωνακόπουλος σε ΕΛΜΕ & σύλλογο γονέων Γυμνασίου-Λυκείου Καρατουλα: «Δεν υπογράφω για να μπουν μαθητές στα λυόμενα για μάθημα»

Ημερομηνία: 26-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Μαζική άνοδο ετοιμάζουν στο υπουργείο Παιδείας και στην ΚΤΥΠ δήμος, τοπική κοινωνία και εκπαιδευτική κοινότητα για να παραδοθεί άμεσα το νέο σχολικό κτίριο
-Ο δήμαρχος Πύργου στην χθεσινή του συνάντηση με ΕΛΜΕ και σύλλογο γονέων του σχολείου χαρακτήρισε πολιτιστική ντροπή τα λυόμενα και υγειονομικά ακατάλληλα

Αποφασισμένος να μην υπογράψει ως δήμαρχος του Πύργου για να μπουν οι μαθητές στις λυόμενες τάξεις του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα που όπως είπε και ο ίδιος βρίσκονται σε άθλιο χάλι και είναι υγειονομικά απαράδεκτες, είναι ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος. Αυτό δήλωσε μετά την χθεσινή του συνάντηση για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνα Αθανασόπουλο και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου /Λυκείου Καράτουλα που τον επισκέφθηκαν στο δημαρχείο, προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση με το ζήτημα της μη ολοκλήρωσης του νέου σχολικού κτιρίου και που έπρεπε να έχει παραδοθεί προς χρήση στους μαθητές εδώ και πέντε χρόνια. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ και οι γονείς ζήτησαν την παρέμβαση του δημάρχου Πύργου προς την ΚΤΥΠ και το Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να επισπευτεί η παράδοση του σχολείου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Ο δήμαρχος από την πλευρά του, τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να κινητοποιήσει όλον τον μηχανισμό μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία στο Καράτουλα, ζητώντας και την ουσιαστική συνδρομή των Ηλείων βουλευτών  έτσι ώστε να οριστεί άμεσα ραντεβού στο Υπουργείο Παιδείας και στην ΚΤΥΠ.

«Εγώ δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου να μπουν παιδιά σε αυτά τα άθλια λυόμενα- δηλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος-  τα οποία αποτελούν πολιτιστική ντροπή και απειλή για την δημόσια υγεία, γιατί βρίσκονται σε απαράδεκτη υγειονομική κατάσταση. Εξάλλου θα μπορούσε μια τέτοια δική μου απόφαση να φέρει και ποινικές ευθύνες και να πάω για παράβαση καθήκοντος στέλνοντας παιδιά να κάνουν μάθημα σε τέτοιες συνθήκες. Έχω ζητήσει να πάει το Υγειονομικό στα λυομενα του Καρατουλα και να μου παραδώσει πόρισμα, για το αν οι χώροι αυτοί είναι κατάλληλοι για να κάνουν μάθημα παιδιά. Αυτή η κατάσταση με το νέο σχολικό κτίριο πάει κι έρχεται 10 χρόνια τώρα, οι εργασίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και υπολείπονται κάποιες για να παραδοθεί το κτίριο, κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και πέντε χρόνια. Είχα επισκεφθεί και την ΚΤΥΠ που επιβλέπει την κατασκευή των δημόσιων σχολείων για το θέμα αυτό, το έχουμε πει εδώ και 6 μήνες ότι το κτίριο έπρεπε να είναι ετοιμοπαράδοτο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά βλέπω μια απαράδεκτη χαλάρωση που δοκιμάζει ακόμα και την ευαισθησία της Πολιτείας. Δεν επιτρέπεται κανείς να είναι αδιάφορος μπροστά σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Ζητάμε ραντεβού στο υπουργείο,  όλοι οι πρόεδροι των Τ.Σ της περιοχής με βροντερή φωνή στην σύσκεψη που έγινε προ ημερών στο Καράτουλα απαίτησαν εδώ και τώρα να δοθεί λύση και ετοιμάζουμε μαζική άνοδο στην Αθήνα. Μην υποτιμούν το θέμα θα δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή. Καλούμε τους βουλευτές να ασχοληθούν ουσιαστικά γιατί θέματα με δημοσιεύσεις δεν λύνονται.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος