FOLLOW US: facebook twitter

Αντίθετος και ο Παναιγιάλειος

Ημερομηνία: 23-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι περισσότερες ομάδες του 9ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, όπου συμμετέχουν και οι ηλειακές, ΠΑΟ Βάρδας και Αίας Γαστούνης, είναι αντίθετες με την απόφαση της Πολιτείας για επιστροφή στις προπονήσεις και εν συνεχεία στους αγώνες. Ο ιστορικός Παναιγιάλειος είναι μία από αυτές τις ομάδες και εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την απορία του για την απόφαση, με βάση το επιδημιολογικό φορτίο, τα περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν από την Κυβέρνηση, αλλά και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Η ανακοίνωση του Παναιγιαλείου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Γ.Γ.Α. που αφορά στην επανεκκίνηση των προπονήσεων των ομάδων της Γ΄ Εθνικής. Σε ένα περιβάλλον όπου η μισή χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ολικού “lock down” και τα κρούσματα της πανδημίας έχουν ανοδική τάση ανακοινώνεται μια απόφαση χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνιση. Με ποιον τρόπο θα πραγματοποιούνται οι προπονήσεις, ποια μέτρα θα ακολουθηθούν, ειδικά στην περιοχή μας που είναι στο “κόκκινο” και με ποια προοπτική; Θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα; Πώς θα διεξαχθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Η λύση με δυο αγωνιστικές την εβδομάδα είναι εξοντωτική και ειδικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ανεφάρμοστη, αφού οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές εργάζονται, ενώ πολλοί είναι μαθητές και σπουδαστές που έχουν υποχρεώσεις στα μαθήματά τους. Θα δούμε πρωτάθλημα ενός γύρου; Σίγουρα κάποιοι θα αδικηθούν και θα αντιδράσουν.

Και το σημαντικότερο, με ποιους οικονομικούς πόρους; Χωρίς εισιτήρια και χορηγούς; Είναι δεδομένο ότι λόγω της κατάστασης οι περισσότεροι παράγοντες αν όχι όλοι, βρίσκονται σε αδυναμία! Ακόμα και η μείωση του κόστους των τεστ, της διαιτησίας και των μετακινήσεων, δεν προσφέρουν κάποια λύση, αφού τα ταμεία των περισσότερων ομάδων είναι στο μηδέν.

Πιστεύουμε ότι η πιο ενδεδειγμένη λύση θα ήταν η ματαίωση του πρωταθλήματος για φέτος, ελπίζοντας στην μεταβολή των συνθηκών μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να έχουμε ένα κανονικό πρωτάθλημα απ’ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, κάτι που έχουν ακολουθήσει κι άλλες αθλητικές ομοσπονδίες. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι τέτοιες μέρες λόγω της πανδημίας, διεκόπησαν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και μάλιστα ανέδειξαν και πρωταθλητές. Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία και τους προβληματισμούς των ποδοσφαιριστών, άλλωστε κι εμείς το ίδιο άθλημα υπηρετούμε, όμως η επανέναρξη του στην παρούσα φάση θεωρούμε ότι θα φέρει μεγαλύτερα προβλήματα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος