FOLLOW US: facebook twitter

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα ενίσχυσης 20 εκατ. €

Ημερομηνία: 07-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Οικονομία
-Προδημοσιεύεται η προκήρυξη πιθανότατα ως την ερχόμενη Παρασκευή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
-Κατεβαίνει αισθητά το πλαφόν επιχορήγησης για να ωφεληθούν περισσότεροι

Αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης των πληγεισών από τον κορονοϊό επιχειρήσεων από την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, ως την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να έχει προδημοσιευτεί η προκήρυξη με τους όρους και τα κριτήρια.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ,θα περιλαμβάνει όλους ανεξαιρέτως τους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και θα στοχεύει στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Τα βασικά κριτήρια ένταξης σε αυτό θα είναι το ποσοστό μείωσης του κύκλου εργασιών και ο αριθμός των μελών του προσωπικού. Ωστόσο, η βασική διαφορά σε σχέση με το πρώτο πρόγραμμα θα είναι το αισθητά χαμηλότερο πλαφόν και η αλλαγή στη βαθμολόγηση, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότερες μικρές επιχειρήσεις.

Οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν ότι θα προβλέπονται δύο ή τρεις «σκάλες» επιχορήγησης και η ανώτερη θα είναι πιθανότατα 4.000 ή 5.000 ευρώ και όχι 7.000 ευρώ, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, ενώ η κατώτερη θα είναι μάλλον τα 1.000 ευρώ. Με αυτήν την κατανομή εκτιμάται πως θα ωφεληθούν τουλάχιστον 5.000 μικρές επιχειρήσεις.

Όσον αφορά το πρώτο πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συντριπτική πλειονότητα των ενστάσεων θα τελεσφορήσουν και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, καθώς εξασφαλίστηκαν επιπλέον πόροι από τα αρμόδια υπουργεία.

«Διαμορφώσαμε δύο προγράμματα ενίσχυσης των πληττόμενων από τον covid επιχειρήσεων, προσπαθώντας να διαμορφώσουμε ένα μείγμα δικαιοσύνης και κατά το δυνατόν μεγαλύτερης κατανομής των πόρων μας. Το πρώτο, αυτό δηλαδή που ήδη ολοκληρώθηκε, είχε ως κύρια στόχευση την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις μέσω της στήριξης των θέσεων εργασίας και το δεύτερο, αυτό που σε λίγο καιρό θα ανακοινωθεί, στοχεύει στον πολύ μικρό επιχειρηματία και τον αυτοαπασχολούμενο, διευρύνοντας την βάση των ωφελούμενων με μικρότερη, κατά απόλυτους αριθμούς, ενίσχυση», ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τη στρατηγική της Περιφέρειας  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος