FOLLOW US: facebook twitter

Αντίστροφη μέτρηση για το «λουκέτο» στη Μουσειολογία

Ημερομηνία: 14-04-2021 | Συντάκτης:
Ελάχιστες οι πιθανότητες για το Μηχανογραφικό, «αναίμακτη» λύση αναζητά το υπουργείο

Αντίστροφα μετράμε πλέον για τη Μουσειολογία, αφού οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν ότι η εισήγηση της Εθνικής Αρχής Αξιολόγησης θα είναι στο ίδιο πνεύμα με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, εξέλιξη που θα λύσει τα χέρια του υπουργείου Παιδείας για την άμεση αναστολή λειτουργίας του τμήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας αναζητά τη νομική φόρμουλα παύσης λειτουργίας, προκειμένου να μη χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση που θα προκαλέσει την αντίδραση και την καταψήφισή της από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ηλείας.

Το πιθανότερο είναι ότι το τμήμα θα βγει από το Μηχανογραφικό 2021 και θα συνεχίσει τη λειτουργία στον Πύργο σε καθεστώς μεταβατικότητας, μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι υπάρχοντες σπουδαστές, στους οποίους όμως είναι πιθανό να δοθεί η δυνατότητα να μεταγραφούν σε άλλο τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών , με πιθανότερο το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, το μηχανογραφικό αναμένεται να δημοσιοποιηθεί είτε σήμερα είτε αύριο, ωστόσο χθεσινοβραδινές πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται η μετάθεση της δημοσιοποίησής του για την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά τη Γεωπονία Αμαλιάδας, το τμήμα θα παραμείνει στο Μηχανογραφικό, όμως η αλλαγή της έδρας προϋποθέτει νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία το υπουργείο θέλει διακαώς να αποφύγει για τους ίδιους λόγους με τη Μουσειολογία. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, είναι η έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος που θα περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη, ωστόσο ακόμα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, πλην της κατάργησης –με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- της Μουσειολογίας, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα από τις προχθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, κατά τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών Ηλείας, Διονύση Καλαματιανού και Μιχάλη Κατρίνη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος