FOLLOW US: facebook twitter

Αντίστροφη μέτρηση για τις αντιρρήσεις – Ολοκληρώνεται εντός των ημερών η συγκρότηση των επιτροπών

Ημερομηνία: 19-01-2021 | Συντάκτης:

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία συγκρότησης των επιτροπών εξέτασης των αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες, καθώς χθες καθορίστηκε με απόφαση των υπουργών Οικονομικών  και Περιβάλλοντος * Ενέργειας (ΚΥΑ) η μηνιαία αποζημίωση για τη συμμετοχή σε Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.), για τον Πρόεδρο, τα μέλη και τον γραμματέα της. Για τους δικηγόρους, που θα προεδρεύουν, ορίστηκε στα 400 ευρώ, για τους δασολόγους υπαλλήλους του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα και γι α τους μηχανικούς στα 250 ευρώ. Για τον γραμματέα, που θα είναι υπάλληλος του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, η μηνιαία αποζημίωση ορίστηκε στα 150 ευρώ. Η μηνιαία αποζημίωση καταβάλλεται εφόσον η Επιτροπή έχει ολοκληρώσει την εξέταση του συνόλου των εκατό 100 αποφάσεων στο τέλος τού μήνα.

Οι δικηγορικοί σύλλογοι έχουν λάβει τη σχετική ειδοποίηση για να υποδείξουν τους δικηγόρους, ενώ στο δασαρχείο Αμαλιάδας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η Επιτροπή έχει συγκροτηθεί και αναμένεται εντός των ημερών να ξεκινήσει τις εργασίες της, αφού πρώτα αναρτηθούν οι ανανεωμένοι δασικοί χάρτες τον Φεβρουάριο.

Στην Ηλεία έχουν υποβληθεί συνολικά 10.543 αντιρρήσεις, εκ των οποίων έχουν εξεταστεί μόλις 1.660. Όπως ανέφερε ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, περιμένει την ανάρτηση των αναθεωρημένων χαρτών, με ενσωματωμένες τις διοικητικές πράξεις, για να δει σε ποιο βαθμό θα έχει μειωθεί ο αριθμός των αντιρρήσεων.

Στόχος είναι η ταχύτερη δυνατή συγκρότηση των επιτροπών για να ξαναμπουν οι δασικοί χάρτες σε τροχιά ολοκλήρωσης, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων με αμφισβητούμενο χαρακτήρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος