FOLLOW US: facebook twitter

Αντίστροφη μέτρηση για την τουριστική αξιοποίηση της λίμνης Πηνειού

Ημερομηνία: 11-02-2021 | Συντάκτης:
Στις 18 Μαρτίου δημοπρατείται έργο 661.900 ευρώ από την Περιφέρεια
-Στόχος η αναβάθμιση των υποδομών και η ανάδειξη της περιοχής

Σε τροχιά δημοπράτησης μπήκε η τουριστική αξιοποίηση της λίμνης Πηνειού, καθώς η οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τη διαγωνιστική διαδικασία για την ολοκλήρωση των τουριστικών υποδομών στη τεχνητή λίμνη του φράγματος, μέσω της ολοκλήρωσης της ημιτελούς υφιστάμενης τουριστικής υποδομής.

Το έργο, προϋπολογισμού 661.900 ευρώ προβλέπει παρεμβάσεις για την ανάδειξη της βιοποικιλότητας της τεχνητής λίμνης του Πηνειού, που είναι χαρακτηρισμένος υγρότοπος από το Ελληνικό Κέντρο Υγροτόπων. Αντικείμενο του έργου είναι η αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών, προκειμένου να δημιουργηθεί παρατηρητήριο οικοτόπων και ενδιαιτημάτων, εκθεσιακό κέντρο και χώρος εκδηλώσεων περιβαλλοντικού και οικοτουριστικού χαρακτήρα.

Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Ήλιδας είναι να ολοκληρωθούν οι υφιστάμενες ημιτελείς τουριστικές υποδομές  και κυρίως η αποπεράτωση κατασκευής του υφιστάμενου τουριστικού περιπτέρου αναψυχής, η διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου, ενός παρατηρητήριου και ενός υπαίθριου χώρου κατάλληλου για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, που θα δημιουργηθούν, έτσι ώστε με την οργάνωση ανθρώπινων δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη σχετικών διαδραστικών εκδηλώσεων, να επιτευχθεί η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων, η βιώσιμη διαχείριση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και η επιτόπια περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες είναι επακόλουθες παρεμβάσεις προηγούμενης εργολαβίας προ δεκαετίας, με τίτλο «Αποκατάσταση του τουριστικού περιπτέρου-καφετέριας και της γύρω περιοχής της λίμνης του φράγματος στην περιοχή του ποταμού Πηνειού, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν το 2011, με συνέπεια ο τόπος να λεηλατηθεί.

Οι σύμβαση προβλέπει επίσης δράσεις προβολής και δημοσιότητας για την ανάδειξη του έργου, οι οποίες περιλαμβάνουν την παραγωγή και διανομή ενημερωτικού υλικού, και η διοργάνωση ημερίδων και πολιτιστικών και αγροτουριστικών εκθέσεων. Επιπρόσθετα προβλέπονται η Διαφήμιση-Προβολή στα ΜΜΕ, η συνεργασία με επιμελητήριο και εμπορικούς συλλόγους, η επικοινωνία-συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες, διανομή ενημερωτικών –διαφημιστικών φυλλαδίων τουριστικών εντύπων για την ανάδειξη των ιστορικών αρχαιολογικών, θρησκευτικών, φυσικών κ.α. μνημείων της περιοχής, της πολιτικής ιστορίας και των τοπικών προϊόντων. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 10μήνες ή 300 ημερολογιακές, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 18 Μαρτίου του 2021 και η αποσφράγισή τους θα γίνει στις 23 Μαρτίου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος