FOLLOW US: facebook twitter

Αντίστροφη μέτρηση για την Πατρών-Πύργου

Ημερομηνία: 27-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Εντός εβδομάδα το τελικό κείμενο στην DGComp, βεβαιότητα εκφράζει το υπουργείο Υποδομών
-Μικρή προσαρμογή με αυξημένη συμμετοχή του παραχωρησιούχου προβλέπει το τελικό χρηματοδοτικό μοντέλο

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την οριστική απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (DGCOMP) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το αίτημα επανένταξης της Πατρών-Πύργου στη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, τον τελευταίο μήνα πύκνωσε η αλληλογραφία μεταξύ των δύο πλευρών με κύριο αντικείμενο συζήτησης το χρηματοδοτικό μοντέλο της κατασκευής του έργου και την αναλογία μεταξύ της συμμετοχής του Δημοσίου και του παραχωρησιούχου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε να γίνουν ορισμένες προσαρμογές στο αρχικό μνημόνιο συνεργασίας προς την κατεύθυνση της αύξησης της συμμετοχής του παραχωρησιούχου, προκειμένου  να είναι συμβατό με τους κανόνες που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς την τήρηση των αρχών του ανταγωνισμού.

Όπως μεταφέρθηκε στην «Πρωινή» από αρμόδια πηγή, εντός της εβδομάδας θα υποβληθεί το τελικό κείμενο, προσαρμοσμένο στις οδηγίες της DGCOMP, με το οποίο ολοκληρώνεται και τυπικά η διαδικασία.

Από το υπουργείο Υποδομών εκφράζεται πλέον βεβαιότητα ότι απομένει η τυπική έγκριση από την Κομισιόν, καθώς η διαπραγμάτευση για τη νομιμότητα της σύμβασης εκτιμάται πως ολοκληρώθηκε με αίσια έκβαση.

«Πλέον είμαστε σε καλό και σύντομο δρόμο, καθώς πολύ γρήγορα οι συμβάσεις θα πάνε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή», δήλωσε στην «Πρωινή» έγκυρη πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν αποκλείεται από τις επίκαιρες ερωτήσεις που έχουν καταθέσει προς τον υπουργό Υποδομών, κ.Καραμανλή, για την Πατρών-Πύργου οι βουλευτές Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης και Ανδρέας Νικολακόπουλος και οι οποίες θα συζητηθούν εντός των ημερών, να προκύψουν ανακοινώσεις κατά τη συζήτησή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος