FOLLOW US: facebook twitter

Αντίστροφη μέτρηση για την οριστική κατάργηση των ΑΕΙ της Ηλείας

Ημερομηνία: 05-04-2022 | Συντάκτης:

Προς το Πάσχα θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα

-Πρόταση για διατμηματικό μεταπτυχιακό από το Παν/μιο Πατρών σε συνεργασία με το ΕΑΠ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Πλησιάζει η ώρα για τους τίτλους τέλους στα πανεπιστημιακά τμήματα της Ηλείας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα αναμένεται να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα επικυρώνει τις αλλαγές στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στον ακαδημαϊκό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αλλαγές θα αποτυπωθούν και στο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αυτό σημαίνει πως η Μουσειολογία θα ενταχθεί ως κατεύθυνση στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, το οποίο θα έχει νέα έδρα την Πάτρα, και η Γεωπονία θα μεταφερθεί από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι και πιθανότατα θα εμφανιστεί στο Μηχανογραφικό με τον ίδιο τίτλο.

Επιθυμία της διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών είναι να ισχύσουν όλες οι αλλαγές από την ερχόμενη ακαδημαϊκή περίοδο 2022-23, προκειμένου να μπουν σε τροχιά μακροπρόθεσμης λειτουργίας τα νέα τμήματα και να τερματιστεί η τωρινή μεταβατική περίοδος.


Πρόταση για Μεταπτυχιακό στην Αρχαία Ολυμπία

Ταυτόχρονα, το Πανεπιστήμιο Πατρών σχεδιάζει την ίδρυση ξενόγλωσσων μεταπτυχιακών σπουδών, ένα εκ των οποίων προορίζεται να λειτουργήσει στην Αρχαία Ολυμπία. Το εγχείρημα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και ο τίτλος του διετούς διάρκειας μεταπτυχιακού θα είναι «Φύση και Πολιτισμός».

Όπως ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρ. Μπούρας, στην «Πρωινή», έχει καταθέσει τη σχετική πρόταση για τη λειτουργία του μεταπτυχιακού στην Ηλεία, σημειώνοντας ότι είχε προτείνει την υλοποίηση ενός ακόμα μεταπτυχιακού στην Αρχ. Ολυμπία, που αφορά τη Φιλοσοφία και θα γίνει σε συνεργασία με κινέζικο πανεπιστήμιο, αλλά δεν έλαβε απάντηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος