FOLLOW US: facebook twitter

Αντίστροφη μέτρηση για τα έργα στον Καϊάφα – Επισκέφθηκαν χθες την περιοχή στελέχη της ΕΤΑΔ και του αναδόχου

Ημερομηνία: 30-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
«Ο Καϊάφας είναι κτήμα εθνικής εμβέλειας», δήλωσε ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κ. Αλεξανδρόπουλος

Την πρώτη «αναγνωριστική» επίσκεψη έκαναν χθες το πρωί στην περιοχή του Καϊάφα στελέχη της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας που θα υλοποιήσει το έργο του εκσυγχρονισμού των υποδομών και των εγκαταστάσεων στο Συγκρότημα Καϊάφα», το οποίο είναι ύψους πέντε εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.Τα στελέχη υποδέχθηκε ο διευθυντής των Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα, Νίκος Λευκαδίτης, ο οποίος και τους συνόδευσε κατά την περιήγησή τους.

Ακολούθησε σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποία συζητήθηκαν κυρίως τεχνικής φύσης θέματα σχετικά με την εγκατάσταση του αναδόχου τις επόμενες ημέρες και την έναρξη των εργασιών. Όπως μεταφέρθηκε από αρμόδια πηγή στην «Πρωινή», εντός δέκα ημερών ο εργολάβος θα έχει εγκατασταθεί για να ξεκινήσει ένα έργο που στοχεύει στην ριζική αναβάθμιση του Καϊάφα, ώστε να εκλείψει η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης στα περισσότερα κτίσματα.

Το σχέδιο προβλέπει παρεμβάσεις εξυγίανσης των ιαματικών υδάτων και αποκατάστασης και ανάδειξης των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών, Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων  τουριστικών εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών της περιοχής Λίμνης Καϊάφα, με νέα συνολική δυναμικότητα 204 κλίνες, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και οριοθέτηση ήπιων δραστηριοτήτων αναψυχής και αθλητισμού, καθώς και συνοδά έργα περιβαλλοντικού περιεχομένου στην περιοχή. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός αναβαθμισμένου τουριστικού προορισμού, με δυνατότητες ποιοτικής φιλοξενίας και αναψυχής-αθλητισμού, σε συνδυασμό με ήπιες και εναλλακτικές δραστηριότητες, καθώς και ενημέρωσης για την σημαντική περιβαλλοντική αξία της περιοχής.

«Ο Καϊάφας υπερβαίνει τα όρια της Ηλείας»

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι ο Καϊάφας υπερβαίνει τα όρια της πόλης αλλά και της Ηλείας, καθώς διαθέτει ισχυρό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό απόθεμα.

«Ο Καϊάφας είναι εθνικό κτήμα με δυναμική που υπερβαίνει τα όρια της Ηλείας, για αυτό και η ανάδειξή του θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε όλον τον νομό. Είναι θετικό που επιτέλους γίνεται μια παρέμβαση στην περιοχή. Εμείς το βλέπουμε ως το ξεκίνημα μιας μεγάλης προσπάθειας για να αποκτήσει ο Καϊάφας τη θέση που του αναλογεί και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την ΕΤΑΔ. Ως δήμαρχος Ζαχάρως προτίθεμαι να οργανώσω μια ανοιχτή εκδήλωση στην πόλη και θα καλέσω όλους τους συντελεστές του έργου, για να ενημερώσουν τους δημότες για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν και τα οφέλη της περιοχής από αυτή. Επιδιώκουμε την καλή και αποτελεσματική συνεργασία για να βοηθάμε και να μας βοηθάνε», δήλωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος, προσθέτοντας ότι λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί από το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, επιτρέπονται παρεμβάσεις μόνο σε υφιστάμενες υποδομές και όχι η δημιουργία καινούριων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος