Ολοκληρώνονται εντός ημερών οι εργασίες ανακαίνισης

Σε τροχιά ολοκλήρωσης έχουν μπει οι εργασίες ανακαίνισης του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Πύργου, το οποίο θα στεγάσει τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία κατά τη φετινή σχολική περίοδο.

Τις τελευταίες ημέρες, τα αρμόδια συνεργεία έχουν εντείνει τον ρυθμό των εργασιών για να παραδώσουν τις σχολικές εγκαταστάσεις στις 11 Σεπτεμβρίου. Οι κύριες εργασίες περιλαμβάνουν ριζική ανακαίνιση και υλικοτεχνική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, ο νέος θεσμός των Δημοσίων Ωνασείων στοχεύει μια λειτουργία ενός νέου τύπου δωρεάν δημόσιου σχολείου με σαφή κοινωνικό προσανατολισμό, δεσμούς με την τοπική κοινωνία και αποστολή την ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.

«Μέχρι τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα έχει παραδοθεί το σχολικό συγκρότημα σε πλήρη λειτουργικότητα, ενώ με τη λήξη της σχολικής περιόδου 2026-2027 θα εκκινήσουν και οι νέες εργασίες κυρίως στους εξωτερικούς χώρους, για την ολοκλήρωση διαμόρφωσης των ΔΗΜ.Ω.Σ. Όπως ενημερωθήκαμε, αυτή την εβδομάδα θα γίνει η προμήθεια του σχολικού εξοπλισμού. Ολική αναμόρφωση τουαλέτες βαψίματα μονώσεις στις στέγες, διαμόρφωση εσωτερικών γηπέδων, μηχανισμοί ασφαλείας, πυροπροστασία πυρασφάλεια», τόνισε ο κ. Καννής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών και την αισθητή βελτίωση του σχολικού συγκροτήματος.

Όπως είναι ήδη γνωστό, τα ΔΗΜ.Ω.Σ. στον Πύργο θα λειτουργήσουν ως πυρήνες διάχυσης στην εκπαιδευτική διαδικασία βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών προωθώντας την ισότητα και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση. Παράλληλα, θα προωθήσει την ενίσχυση των δεξιοτήτων για τους νέους μας και την ανάδειξη των ιδιαίτερων ταλέντων και κλίσεων των μαθητών, ανταποκρινόμενο στην απαίτηση για μια δημόσια εκπαίδευση που επενδύει στη γνώση αλλά και τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου.