FOLLOW US: facebook twitter

Αντίστροφη μέτρηση για τη Λευκή Νύχτα Πύργου

Ημερομηνία: 17-08-2022 | Συντάκτης:

Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ηλ. Ξανθούλης, και ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος

-Με Χατζηγιάννη η κεντρική συναυλία το Σάββατο

– Τοπικά σχήματα και Dj’s σε επιλεγμένα σημεία της πόλης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ευρύ κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών στη Λευκή Νύχτα, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 20 Αυγούστου, απηύθυναν χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, και ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του συλλόγου.

Ο κ. Ξανθούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του αφενός για το ότι μετά από δυο χρόνια πανδημίας επανέρχεται το εγχείρημα και αφετέρου για το γεγονός ότι φέτος συμμετέχει ως συνδιοργανωτής ο δήμος Πύργου.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου σε συνεργασία με τον δήμο Πύργου για πρώτη φορά συνδιοργανώνει τη Λευκή Νύχτα στις 20 Αυγούστου, ύστερα από δύο χρόνια απραξίας λόγω της πανδημίας, με κεντρική συναυλία τον κ. Χατζηγιάννη και πάρα πολύ μεγάλες προσφορές και αφθονία στα προϊόντα», δήλωσε και πρόσθεσε πως φέτος θα υπάρχουν τέσσερα τοπικά μουσικά σχήματα και δύο DJ σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, που θα συμβάλλουν στο να υπάρχει μουσική σε όλο το κέντρο της πόλης.

«Θα υπάρχει στην πόλη μουσική με τέσσερα τοπικά σχήματα-συγκροτήματα που θα παίξουυν, καθώς και δύο DJ. Θα είναι στο Ταχυδρομείο (Ξενοπανάγος), στην πλατεία ΟΤΕ (Αλεξανδρόπουλος), στην πλατεία Ιατρίδη (Μανώλης Καλογερόπουλος) και στη συμβολή Γερμανού & Αιόλου (Στ. Θεοδόσης)», σημείωσε ο κ. Ξανθούλης και ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη βοήθεια που παρέχει φέτος ο δήμος στο εγχείρημα.

Όπως ανέφερε, ο Εμπορικός Σύλλογος θα βάλει 10.000 ευρώ, ο δήμος Πύργου 8.000 ευρώ, ενώ με 2.500 ευρώ συμμετέχει και το Επιμελητήριο Ηλείας.  Από τον πρόεδρο του Συλλόγου Επισημάνθηκε ότι φέτος δεν θα ληφθούν χρήματα από τους επαγγελματίες της πόλης.

Παράλληλα, διορθώθηκε και η αρχική πρόβλεψη για το ωράριο λειτουργίας, καθώς τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά ως τις 3 τα ξημερώματα, ζήτημα για το οποίο ο κ. Ξανθούλης ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο.  Παράλληλα, ευχαρίστησε και τα ξενοδοχεία Πάνθεον και Ολυμπος, για τις τιμές που προσέφεραν σχετικά με τη διαμονή του Μιχ. Χατζηγιάννη και των συγκροτημάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνακόπουλος  ανέφερε πως η Λευκή Νύχτα αναδεικνύεται σε σημαντικό θεσμό για την οικονομία της πόλης και τον εμπορικό κόσμο, καθώς και για την ψυχαγωγία των πολιτών.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος αρμοδίως πρωτοστατεί στην εκδήλωση με πολλά χαρακτηριστικά και ο δήμος Πύργου συνδράμει με σημαντική βοήθεια. Θεωρώ ότι τέτοιες πρωτοβουλίες εκφράζουν όλους και όλοι πρέπει να βοηθούν και να συμμετέχουν. Είναι διαφήμιση και εξωστρέφεια. Η πόλη θέλει ακόμα λευκό, αρκετό σκοτάδι είχε στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία. Ο Πύργος είχε στερηθεί πολλά και χρειάζεται νέο πνεύμα, στροφή στην κοινωνία, στήριξη της οικονομίας και των επαγγελματιών που μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της πανδημίας και του πληθωρισμού δουλεύουν στις χειρότερες συνθήκες που θα μπορούσαν να υπάρξουν για την αγορά. Η απάντηση σε όλα αυτά είναι καλύτερη ψυχολογία με Χατζηγιάννη στο μουσικό μέρος, καλύτερη οικονομία με ιδιαίτερες τιμές και προσφορές στις αγορές, είναι επικοινωνία γιατί πιστεύω πως χιλιάδες κόσμος από όλο τον νομό θα έρθει στον Πύργο. Η αγορά του Πύργου είναι η καλύτερη στην Ηλεία, προσφέρει τα πάντα, με μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που δε βρίσκεις αλλού. Ο Πύργος είναι πρωτεύουσα και πρέπει να πρωτοστατεί, χωρίς να απαξιώνει ή να αδιαφορεί για τους άλλους, αλλά αυτός είναι ο ρόλος της πρωτεύουσας, να τραβάει μπροστά σε όλα τα θέματα που αφορούν τον τόπο», δήλωσε και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν στη Λευκή Νύχτα, σημειώνοντας ότι θα εφαρμοστούν και οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση πεζών και οχημάτων το βράδυ του Σαββάτου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος