FOLLOW US: facebook twitter

Αντιπυρικές ζώνες στο δάσος Καϊάφα

Ημερομηνία: 07-06-2019 | Συντάκτης:
Ένα σημαντικό έργο αντιπυρικής προστασίας μετά τις φωτιές του 2007 βρίσκεται σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη βρίσκεται τους τελευταίους μήνες ένα από τα πιο σημαντικά έργα αντιπυρικής προστασίας και πρόληψης των πυρκαγιών, από το Δασαρχείο Ολυμπίας και την ομάδα Δασαργατών του Δασονομείο Ζαχάρως.

Αντιπυρικές Ζώνες στο Δάσος Καϊάφα (pics)

Οι εργασίες διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών λαμβάνουν χώρα σε όλο το μήκος και πλάτος του Δάσους της Λίμνης Καϊάφα και είναι το σημαντικότερο έργο που πραγματοποιείται μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην περιοχή. Ήδη το 1/3 του δάσους περιλαμβάνει ζώνες εισόδου πυροσβεστικών οχημάτων από το ύψος της Εθνικής Οδού Πύργου – Κυπαρισσίας έως και τη θάλασσα με κάθετες και οριζόντιες διανοίξεις καθώς και χώρους στάθμευσης πυροσβεστικών οχημάτων για την προστασία του δάσους.

kaiafa 3

Αναφορά για το σημαντικό αυτό έργο έκανε ο Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντής Δασοπυροσβέστης κος Θάνος Χουλιάρας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Ο κος Χουλιάρας εργάζεται στη δασική υπηρεσία και ανέφερε συγκεκριμένα:

«Είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών που λαμβάνει χώρα στη περιοχή της λίμνης Καϊάφα από το 2007. Είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς οι δρόμοι έχουν κλείσει εντελώς σε πολλά σημεία ενώ άλλοι έχουν σβηστεί από το χάρτη λόγο της πολύ πυκνής βλάστησης μετά τις πυρκαγιές του 2007. Η συνεργασία του Δασαρχείου Ολυμπίας του Δασονομείου Ζαχάρως και της ομάδας των δασεργατών είναι εξαιρετική και για αυτό το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ανοίγουν και πάλι δρόμοι που δεν περνούσε ούτε δίκυκλο και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να γνωρίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία πως πλέον υπάρχουν δρόμοι πρόσβασης στο Δάσος Καϊάφα. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις αρχές της Άνοιξης και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Καλοκαιριού πάντα υπό τα πλαίσια ευρωπαϊκών προδιαγραφών αντιπυρικών ζωνών όπου αυτό είναι εφικτό. Αυτό σημαίνει πολλά για το δάσος Καϊάφα καθώς εκτός ότι θα διεξάγεται έργο αντιπυρικής προστασίας, το δάσος πλέον θα εποπτεύεται από τους υπαλλήλους της δασικής υπηρεσίας για παν ενδεχόμενο.»

Pna.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος