FOLLOW US: facebook twitter

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στον κάμπο των Μακρισίων – Καθαρίζονται αυλάκια από την ΠΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 18-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας υλοποιούνται στην περιοχή των Μακρισίων ενόψει χειμώνα, προκειμένου να θωρακιστεί ο κάμπος από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται ο καθαρισμός στο αυλάκι που ξεκινά από τα Μακρίσια και καταλήγει στον Σελινούντα, τμήμα το οποίο ήταν για πολύ καιρό ακαθάριστο και εγκυμονούσε κινδύνους.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Παναγιώτης Γριβάκης, η εργολαβία υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας και στοχεύει στην προστασία των αγροτικών εκτάσεων που καλλιεργούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και οι οποίες είναι συνήθως το… πρώτο θύμα πλημμύρας κάθε χειμώνα.

«Αυτές τις ημέρες γίνεται ένας καθαρισμός σε τμήμα που δεν είχε καθαριστεί τα πρηγούμενα χρόνια, το οποίο ξεκινά από τα Μακρίσια και καταλήγει στον Σελινούντα. Στόχος είναι να αποτραπούν ζημιές σε καλλιέργειες και να μην πλημμυρίσουν ξανά οι εκτάσεις τον χειμώνα σε περίπτωση έντονης κακοκαιρίας, διότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει υποφέρει πάρα πολύ στο παρελθόν από τα πλημμυρικά φαινόμενα», ανέφερε και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας για την υλοποίηση της εργολαβίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος