FOLLOW US: facebook twitter

Αντιπλημμυρικά και ανάπλαση «Καταραχίου» στα σχέδια της δημοτικής αρχής

Ημερομηνία: 21-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
Επί τάπητος τα προβλήματα του οικισμού στο Καταράχι στη συνάντηση που οργάνωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πύργου

Την αξιοποίηση της μελέτης 2,8 εκατ. ευρώ που αφορά την «Ανάπλαση της οδού Καταραχίου» ανακοίνωσε πως επιδιώκει να εντάξει είτε στην ΟΧΕ  είτε σε κάποιο άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος στη διάρκεια της συνάντησης-συζήτησης που οργάνωσε το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Πύργου στο Καταράχι. Μια μελέτη που όπως είπε, συντάχθηκε όχι από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά την προ- προηγούμενη (από τον τότε αντιδήμαρχο Τ.Υ. Βασίλη Παναγόπουλο) και η οποία είναι εφαρμόσιμη και θα λύσει πολλά προβλήματα. Ταυτόχρονα, επισήμανε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι να εκτελεστούν αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή του Καταραχίου, ώστε να περιοριστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, ζήτημα το οποίο έθεσαν ως μείζον οι κάτοικοι της περιοχής.

Στη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση της τοπικής κοινότητας Πύργου μετά τον Κούβελο, συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής, ο αντιδήμαρχος Γ. Αργυρόπουλος και ο Γ.Γ. του Δήμου Γ. Βαρελάς καθώς επίσης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Στάθης Καννής και Αντώνης Καράμπελας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Παναγόπουλος, Νίκος Θεοδώρου και Θοδωρής Ντοάς.

Στη διάρκειά της, οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν τη στήριξη της δημοτικής αρχής για την επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν στον οικισμό, ενώ άκουσαν με προσοχή τον Δήμαρχο, ο οποίος έκανε αναφορά στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον Δήμο πέραν της βελτίωσης της καθημερινότητας, όπως η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος και η κατασκευή κλειστής δομής προσφύγων και μεταναστών στο Επιτάλιο.

Για ακόμα μια φορά όμως, άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής, κατηγορώντας την ότι «άφηνε τα προβλήματα να διαιωνίζονται χωρίς να δίνει λύσεις».

Ο κ. Αντωνακόπουλος μίλησε για την εγκατάλειψη που έχει βιώσει η πόλη την τελευταία δεκαετία, γεγονός που γιγάντωσε τα προβλήματα, ενώ ανέφερε πως ακόμα και μελέτες που βρήκαν είχαν συνταχθεί από την προ- προηγούμενη δημοτική αρχή και όχι από την προηγούμενη.

Μέσα σε τρεις μήνες είπε πως μπόρεσαν να αλλάξουν την εικόνα με τα σκουπίδια μόνο με «ένταση εργασίας» χωρίς μέσα και πως «παλεύουν» με τις κακές νοοτροπίες με δουλειά και συνέπεια. «Εγώ θέλω να δουλέψουμε όλοι, γιατί με τα ψέματα δεν γίνεται τίποτα» επισήμανε τονίζοντας ότι τη δεδομένη περίοδο ο Δήμος έχει κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη λόγω των πλημμυρών, οπότε και θα επιχορηγηθεί για σημαντικά έργα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος