FOLLOW US: facebook twitter

Αντιμετωπίζονται πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Λατζόι

Ημερομηνία: 30-09-2022 | Συντάκτης:

Νέες συμβάσεις έργων υπέγραψε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

  • Επιδιορθώνονται οι παιδικοί σταθμοί σε Καράτουλα και Επιτάλιο

Τις συμβάσεις ακόμη δύο σημαντικών έργων που πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα, υπέγραψε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος το μεσημέρι της Πέμπτης (28/9). Πρόκειται για το έργο «Παρεμβάσεις αντιμετώπισης πλημμυρικών και κατολισθητικών φαινομένων στην Τ.Κ. Λατζοίου» προϋπολογισμού 74.000 ευρώ και έργα επιδιόρθωσης φθορών στους παιδικούς σταθμούς Καράτουλα και Επιταλίου συνολικού προϋπολογισμού 75.000 ευρώ και για τα δύο κτίρια.

Παρόντες στην υπογραφή της πρώτης σύμβασης ήταν και ο αντιδήμαρχος Τεχνικός Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λατζοίου Νώντας Μπαρτζάκος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Κωνσταντίνος Βινατσέλας Ε.Δ.Ε.» Πέτρος Ασημακόπουλος.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο άκρως απαραίτητο διότι το επικλινές του εδάφους δημιουργεί πολλά προβλήματα κατολισθήσεων, κι έχουν προηγηθεί και οι πυρκαγιές που έχουν επιδεινώσει την κατάσταση. Η επιλογή του κατασκευαστή ήταν η καλύτερη και το έργο θα ξεκινήσει άμεσα. Η κοινότητα Λατζοίου, είναι από τις μεγαλύτερες στο Δήμο μας, έχει μεγάλο αγροτικό δίκτυο, προβλήματα κατολισθήσεων και λειτουργώντας με κριτήριο δικαιοσύνης χρηματοδοτούμε τα έργα που είναι πιο απαραίτητα. Μαζί με τα υπόλοιπα  έργα που γίνονται στο πλαίσιο της εργολαβίας του 1,4 εκ. ευρώ, λύνονται πολλά προβλήματα που είχαν χρονίσει και οξύνθηκαν τον τελευταίο καιρό».

Ο κ. Αργυρόπουλος αναφέρθηκε και στην εικόνα των συνολικών έργων που πραγματοποιούνται στη Δ.Ε. Ωλένης αναφέροντας: «Στην Τ.Κ. Λατζοίου, τα προβλήματα ήταν χρόνια και δυσκόλευαν την προσβασιμότητα των συμπολιτών μας στις περιούσιες τους. Όλα αυτά θα λυθούν σύντομα ενώ συνεχίζεται και πλέον έχει επεκταθεί σε όλη την επικράτεια της Δ.Ε. Ωλένης το έργο του 1,4 εκ. ευρώ. Μικρά και μεγάλα έργα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς να υλοποιούνται σε όλη την επικράτεια του Δήμου βελτιώνοντας  την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λατζοίου Νώντας Μπαρτζάκος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύργου με τα πιο θερμά λόγια και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο για «την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν ώστε να απαλύνουν τις «πληγές» του παρελθόντος. Από το 2000 είχε να γίνει ένα τόσο σημαντικό έργο στην κοινότητά μας. Είναι ένα έργο πνοής που θα δώσει μεγάλη ώθηση. Το χωριό μας κ. Δήμαρχε σας έχει τιμήσει και σας τιμά».

   Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο περιλαμβάνει διευθέτηση των όβριων υδάτων και συγκράτηση των εδαφικών πρανών από κατολισθήσεις και φράζουν τις παρακείμενες οδούς στον συνοικισμό Γραμματικό.

Πιο καλαίσθητοι και ασφαλείς χώροι για τα παιδιά

Αμέσως μετά, ο κ. Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Κων/νος Ηλιόπουλος-Γεώργιος Μαντάς Ο.Ε. Ενεργειακή Δομή Τεχνική εταιρεία Ε.Δ.Ε.» κ. Κ. Ηλιόπουλο όπου και υπέγραψε τη σύμβαση του έργου για τις επιδιορθώσεις στους παιδικούς σταθμούς Καράτουλα  και Επιταλίου.

«Για μας, η παιδική ηλικία είναι η πιο κρίσιμη κοινωνική παράμετρος και δίνουμε μεγάλη σημασία» τόνισε ο δήμαρχος Πύργου, και συνέχισε: «Οι παιδικοί σταθμοί σε  Επιτάλιο και Καράτουλα επισκευάζονται, διορθώνονται, ευπρεπίζονται από τις φθορές του χρόνου, διότι τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν σε χώρους φιλικούς προς αυτά και ασφαλείς.

Σε όλα τα χωριά όπως και στην πόλη κάνουμε παρεμβάσεις και εξελίσσεται το συνολικό μας πρόγραμμα. Υπογράφουμε συμβάσεις για όλα τα σημεία του δήμου. Όλες οι εργολαβίες αποδίδουν δίκαιη διανομή των πόρων σε μια λογική ισονομίας όλων των πολιτών. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες για την ολοκλήρωση των έργων. Εμείς έχουμε επιδοθεί σε συνεχείς επισκέψεις στα υπουργεία να εξασφαλίσουμε τους πόρους και καθημερινά προκύπτουν χρηματοδοτήσεις για το δήμο μας σε ώριμες μελέτες που με νόμιμες διαδικασίες χρησιμοποιούμε το δημόσιο χρήμα. Και επειδή κάποιοι επιχαίρουν να μην γίνονται έργα, αυτοί έχουν μείνει πλέον πολύ πίσω στην «κούρσα» της κοινωνίας. Έχουν υποστεί μεγάλη κόπωση διότι όταν μιλάνε τα έργα και η κοινωνία, οι χαιρέκακοι οι οποίοι προβλέπουν καταστροφές και επενδύουν στην αποτυχία, δεν έχουν πολιτικό οξυγόνο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος