FOLLOW US: facebook twitter

Αντιφατικά μηνύματα για άνοιγμα της αγοράς

Ημερομηνία: 17-11-2020 | Συντάκτης:

Τη ίδια ώρα που οι περισσότεροι ειδικοί επιστήμονες μιλούν για μια πιθανή παράταση του lockdown, και  τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας πως θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα αν στις 30 Νοεμβρίου έχουμε κάτω από 500 κρούσματα, το υπουργείο Ανάπτυξης κάνει σχέδια για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από την 1η Δεκεμβρίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, δύο εβδομάδες πριν εκπνεύσουν τα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας, εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το άνοιγμα της αγοράς κάνοντας γνωστά τα σχέδια της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Παπαθανάσης υποστήριξε ότι «η κατάσταση φαίνεται ότι σταθεροποιείται και θα υπάρξει μια σοβαρή μείωση της διασποράς» προανήγγειλε σταδιακό άνοιγμα καταστημάτων με «αυστηρά μέτρα» από την 1η Δεκεμβρίου έχοντας λάβει υπόψιν την επιστημονική γνώση.

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης, οπότε η επανεκκίνηση έγινε με το άνοιγμα αρχικά των μικρών καταστημάτων, μια εβδομάδα μετά το λιανικό εμπόριο, σε δύο εβδομάδες ξεκίνησε η εστίαση και στις τρεις εβδομάδες, άνοιξαν οι εσωτερικοί χώροι.

Τόνισε ότι στην παρούσα φάση μπορεί να υπάρξει σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους.

Στην ερώτηση εάν θα έχουμε ανοιχτά καταστήματα και υποχρέωση αποστολής SMS για την μετακίνηση των πολιτών, είπε ότι αυτό θα απαντηθεί την τελευταία εβδομάδα. Τόνισε ότι αυστηρότερα μέτρα μπορεί να εφαρμοστούν σχετικά με την πυκνότητα των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, στην εστίαση ή στα εμπορικά κέντρα.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος