FOLLOW US: facebook twitter

Αντιδρούν στη διάλυση των Κέντρων Υγείας οι γιατροί

Ημερομηνία: 31-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Επανεξετάζει την απόφασή του ο Καρβέλης για τις μετακινήσεις Γενικών και Αγροτικών στο Νοσοκομείο Πύργου

Στην επανεξέταση της απόφασής του, με την οποία δόθηκε εντολή σε συνολικά 12 γιατρούς, τέσσερις γενικούς και οκτώ αγροτικούς, να μετακινηθούν για έναν μήνα στο Νοσοκομείο Πύργου, φαίνεται πως οδηγείται ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του αυτή.

Εκπρόσωποι των Κέντρων Υγείας της Ηλείας συναντήθηκαν εκτάκτως την περασμένη Παρασκευή με τον κ. Καρβέλη, στον οποίο ανέλυσαν τις απόψεις τους και τους λόγους που η μετακίνησή τους αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε για τα Κέντρα Υγείας και την πρωτοβάθμια περίθαλψη αλλά ούτε και για τη δευτεροβάθμια που είναι το Νοσοκομείο Πύργου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ | tempo24.news

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ εμφανίστηκε θετικός και τους διαβεβαίωσε πως θα επανεξετάσει την απόφασή του και μάλιστα τους ζήτησε να του καταθέσουν αντιπρόταση έως και αύριο Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας, θα προτείνουν τη στήριξη των εφημεριών του Νοσοκομείου Πύργου ακόμα και με μεγαλύτερο αριθμό γενικών και αγροτικών ιατρών από τα Κέντρα Υγείας, για λιγότερες όμως μέρες και να μην ισχύσουν οι μηνιαίες μετακινήσεις.

Το νέο αυτό πρόβλημα, με την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπεάρχη, που ουσιαστικά προκαλεί τεράστιο ζήτημα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και θέτει σε κίνδυνο την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που παρέχεται, αποκάλυψε η “Πρωινή” με δημοσίευμα της, την περασμένη Παρασκευή. Όπως αναφέραμε, το γεγονός της μετακίνησης 12 ιατρών από τα Κέντρα Υγείας Γαστούνης, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, δηλαδή γιατρών που δεν έχουν την απαραίτητη ειδίκευση και εμπειρία για τη Δευτεροβάθμια Υγεία, δείχνει ότι η μετακίνηση γίνεται για λόγους επικοινωνιακούς, προκειμένου να φαίνεται τυπικά ότι λειτουργεί ομαλά το νοσοκομείο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος