FOLLOW US: facebook twitter

Αντιδράσεις προκαλεί η κατάργηση 870 θέσεων αστυφυλάκων

Ημερομηνία: 07-08-2019 | Συντάκτης:
-Για οπισθοδρομική απόφαση κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Παν.Ζώντος

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις τάξεις των αστυνομικών η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει 870 οργανικές θέσεις αστυφυλάκων με Προεδρικό Διάταγμα, στο πλαίσιο των αλλαγών που γίνονται στην Ελληνική Αστυνομία.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) εκανε λογο για «ανακάτεμα» της τράπουλας, αφού δεν επενδύονται νέοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ασφάλεια του πολίτη, και τόνισε ότι αυτή τη φορά το «ανακάτεμα» εμπεριέχει και απώλειες στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση και στην αδιάβλητη διαδικασία πρόσληψης του ανθρώπινου δυναμικού του Σώματος, διότι η κατάργηση των οργανικών θέσεων συνιστά πραγματική οπισθοδρόμηση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Παναγιώτης Ζώντος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι με αυτά τα μέτρα δεν ομαλοποιείται η ήδη άσχημη κατάσταση στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά επιφέρει νέες αντιπαραθέσεις μεταξύ του προσωπικού στο Σώμα.

«Μετά τη δημοσίευση της εφημερίδας της κυβερνήσεως του ΠΔ 86/2019 βλέπουμε ότι για να υπάρξει πρόσληψη των 1500 ειδικών φρουρών οι οποίοι θα διατεθούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, στο Μεταγωγών και στην ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, καταργούνται 870 θέσεις οργανικές αστυφυλάκων. Αυτά τα μέτρα δεν τείνουν προς την ομαλότητα της άσχημης κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Αστυνομία, η οποία έχει δημιουργηθεί με την απώλεια των 6.700 οργανικών θέσεων από το 2014. Εξακολουθεί να διατηρείται το πρόβλημα των αστυνομικών υπηρεσιών που παραμένουν εγκλωβισμένες εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων. Επίσης δημιουργείται ένα μωσαϊκό προσωπικού στην ΕΛΑΣ, το οποίο φέρνει σε αντιπαράθεση το προσωπικό μεταξύ του. Η πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, αναφέρει ότι η ΠΟΑΣΥ υπονομεύει επί 20 χρόνια τη λειτουργία τους. Θεωρούμε ότι η κατάργηση αυτών των θέσεων είναι μια οπισθοδρόμηση, η οποία έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη», τόνισε ο κ. Ζώντος.

Παράλληλα, στάθηκε ξανά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Ηλείας, ειδικά το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση σε εξοπλισμό και προσωπικό.

«Πάντα κάθε καλοκαίρι ο νομός μας παρουσιάζει αύξηση του πληθυσμού με τον ερχομό επισκεπτών, τουριστών κτλ. Συνάρτηση αυτής της κατάστασης είναι η αύξηση της εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, το οποίο επιφορτίζεται με περαιτέρω υπηρεσιακές υποχρεώσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με την αύξηση στους τουριστικούς προορισμούς των επισκεπτών όσο και με τις αστυνομικές υποχρεώσεις γενικού ενδιαφέροντος.  Επίσης λόγω του κακού οδικού δικτύου που υπάρχει στο νομό μας, 80 χλμ, η τροχονομική κάλυψη και πρόληψη των ατυχημάτων χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό αλλά και μηχανοκίνητα μέσα, για τα οποία έχουμε επισημαίνει εδώ και καιρό ότι υπάρχει έλλειψη. Τα πιο νέα αυτοκίνητα που έχουμε είναι εκείνα που πήραμε μέσω ΕΣΠΑ το 2004. Επίσης, ευελπιστούμε στην άμεση κατάργηση του σχεδίου “Περσέας”, το οποίο επιβαρύνει τις υπηρεσίες μας και το έργο των αστυνομικών, καθώς αδυνατούμε να αστυνομεύσουμε την εδαφική μας αρμοδιότητα, που είναι τεράστια, και όπου αυτή χρειάζεται άμεση επέμβαση», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος