FOLLOW US: facebook twitter

Αντιδράσεις για τη μετακίνηση γιατρού από το Κ.Υ. Βάρδας στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 20-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις της 6ης ΥΠΕ που μπροστά στις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού των Νοσοκομείων, προχωρά σε μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας τους Νομού στις Νοσηλευτικές Μονάδες, απογυμνώνοντας δομές που επιτελούν σημαντικό έργο πρόληψης και παροχής υπηρεσιών υγείας, στην κοινωνία.

Αυτή τη φορά, ζητήθηκε η μετακίνηση ιατρού από το Κέντρο Υγείας Βάρδας στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας γεγονός που κινητοποίησε τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας οι οποίοι απεύθυναν κάλεσμα προς τους συμπολίτες τους και όλους τους συλλόγους της περιοχής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Με μεγάλη μας λύπη σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ο διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε. αποφάσισε και ζήτησε την μετακίνηση ενός εκ των ιατρών του Κ.Υ. Βάρδας στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Αυτό σημαίνει ότι για μια εβδομάδα τουλάχιστον κάθε μήνα το Κ.Υ. θα λειτουργεί μέχρι τις 15:00 γιατί δεν θα υπάρχει γιατρός για το απόγευμα και το βράδυ. Είναι παράλογη και επικίνδυνη μια τέτοια απόφαση καθώς η περιοχή ευθύνης του Κ.Υ. Βάρδας καλύπτει τις ανάγκες 35.000 συμπολιτών μας. Ας σκεφτούμε όλοι μας πόσες φορές χρειάστηκε εμείς ή κάποιος δικός μας να επισκεφθεί το Κ.Υ. απόγευμα ή βράδυ για κάτι έκτακτο. Αυτή και μόνο η σκέψη πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους. Παρακαλούμε κοινοποιήστε τη δημοσίευση αυτή έχει μεγάλη σημασία. Καλούμε όλους τους συλλόγους και τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτήν την κινητοποίηση. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος