FOLLOW US: facebook twitter

Αντιδράσεις από εκατοντάδες υγειονομικούς της 6ης ΥΠΕ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Ημερομηνία: 20-08-2021 | Συντάκτης:
-Εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής 1000 υγειονομικοί παραμένουν ανεμβολίαστοι στην Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- 200 τουλάχιστον εξ αυτών στην Ηλεία

Πληθαίνουν οι αναφορές για μεγάλο αριθμό γιατρών και νοσηλευτών στην Υγειονομική  περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που αρνούνται τον εμβολιασμό τους, αυξάνοντας την ανησυχία για τη λειτουργία των νοσοκομείων από τον Σεπτέμβριο που θα τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. ‘Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση, από 1η Σεπτεμβρίου, κάθε ανεμβολίαστος υγειονομικός που δεν θα έχει κάνει έστω μια δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 θα τίθεται σε επ΄αόριστον αναστολή καθηκόντων.

Ωστόσο, αποφασισμένοι να μην υπακούσουν και να εμβολιαστούν είναι πάρα πολλοί εργαζόμενοι σε νοσηλευτικές μονάδες της 6ης ΥΠΕ, ενώ υπάρχουν και αρκετοί γιατροί που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε, με την συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ρίου συνάντηση όσων αντιδρούν στο μέτρο.

Μάλιστα δήλωσαν αποφασισμένοι να μην εμβολιαστούν, θεωρώντας την υποχρεωτικότητα, παραβίαση των ατομικών τους ελευθεριών, παρότι θα κινδυνεύσουν με αναστολή της εργασίας τους από την 1η Σεπτεμβρίου.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρει πως σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου «Ιπποκράτης» του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» και εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ Κώστα Πετρόπουλο, κατ΄εκτίμηση υπάρχουν σήμερα περίπου 1.000 υγειονομικοί υπάλληλοι που δεν έχουν κάνει ακόμα ούτε μια δόση του εμβολίου στην Αχαΐα.

Αν και επίσημα στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί, εκτιμήσεις της «Π» φέρουν το ΠΓΝΠ να έχει περί τους 300 ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο «Αγ. Ανδρέας» 250, το Καραμανδάνειο περίπου 50 και το νοσοκομείο Αιγίου άλλους 70, ενώ απροσδιόριστος αριθμός υγειονομικών υπαλλήλων, μόνιμων και επικουρικών είναι ακόμα ανεμβολίαστοι σε Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο ακόμη δεν έχει γίνει η καταγραφή του ανεμβολίαστου προσωπικού και δεν έχει προχωρήσει καμία ενέργεια για την αντικατάστασή του.

200 περίπου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στην Ηλεία

Στο μεταξύ σύμφωνα με  πληροφορίες του tempo24.gr με πρόχειρες εκτιμήσεις συνδικαλιστών του χώρου ” στον νομό Ηλείας υπολογίζεται ότι πάνω από 200 εργαζόμενοι παραμένουν ανεμβολίαστοι. Σύμφωνα  πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο νοσοκομείο Αμαλιάδας είναι περίπου 50 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ και στο Κέντρο ΑΜΕΑ Λεχαινών η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έχει προγραμματίσει εμβολιασμό.

“Θα αποκλείσουμε τις διοικήσεις”

Μιλώντας στο tempo24 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” Κώστας Πετρόπουλος σημείωσε πως με κάθε μέσο θα υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, υποστήριξε πάντως οτι προέχει η αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας κατά του κορονοϊού.

Σε ερώτηση για το πως θα στηριχθούν οι “αρνητές” εργαζόμενοι,  δήλωσε πως θα προχωρήσουν ακόμη και σε καταλήψεις των γραφείων των διοικήσεων των νοσολευτηρίων.

Παράλληλα στις 26 Αυγούστου προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα σωματεία εργαζομένων έξω από τα γραφεία της 6ης ΥΠΕ.

“Θα εφαρμόσουμε το νόμο”

“Οσοι δεν πραγματοποιήσουν έστω και μια δόση εμβολίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουν ως συνέπεια την αναστολή της εργασίας τους”, δήλωσε στο tempo24 ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Υπογραμμίζοντας πως θα εφαρμοστεί ο νόμος, χωρίς καμιά εξαίρεση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος