FOLLOW US: facebook twitter

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Μιχαηλίδου σχετικά με τα ΚΔΑΠ

Ημερομηνία: 27-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Τι δήλωσε στην «Πρωινή» ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Ζαχάρως, Γ. Μπιτζούνης

«Κύμα» αντιδράσεων προκάλεσε η αναφορά της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, για   «κατασπατάληση δημοσίου χρήματος» στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλης Παιδιών (ΚΔΑΠ), χωρίς να εξαιρέσει τις δημοτικές δομές,

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία καταλογίζει μεθοδεύσεις στην κα Μιχαηλίδου επισημαίνοντας ότι η υφυπουργός επικαλέστηκε ανακρίβειες σχετικά με τις δαπάνες και το θεσμικό πλαίσιο των ΚΔΑΠ για να στοχοποιήσει τα δημοτικά ΚΔΑΠ. Παράλληλα, ζητά την παρέμβασή του για την επαναλειτουργία τους, δεδομένου ότι πλέον επαναλειτουργούν οι Παιδικοί σταθμοί χωρίς μάσκες και διαγνωστικούς ελέγχους για τα παιδιά, επαναλειτουργούν όλοι οι τομείς της οικονομίας, σχολεία και παιδικές χαρές και το σύνολο των δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες.

Ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Ζαχάρως & μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Γιάννης Μπιτζούνης, καυτηρίασε με δήλωσή του στην «Πρωινή» τις δηλώσεις της κας Μιχαηλίδου, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο των ΚΔΑΠ στην ελληνική οικογένεια.

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και αστείο να υπονοείται από την κ. Μιχαηλίδου ότι γίνεται κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στα ΚΔΑΠ χωρίς να εξαιρεί τις δημοτικές δομές. Τα δημοτικά ΚΔΑΠ σχεδόν δύο δεκαετίες έχουν σταθεί ως πυλώνας στην ελληνική οικογένεια και αντί η Κυβέρνηση να τα ενισχύσει περαιτέρω ως προς την επίλυση του δημογραφικού, τα λοιδορεί και τα απειλεί ευθέως με αφανισμό. Η απερίγραπτη στάση της υπουργού πρέπει να αλλάξει άμεσα και επικρατήσει η λογική σε ένα υπουργείο που έχει χαθεί προ πολλού», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος