FOLLOW US: facebook twitter

«Άνθισε» η πλατεία Ανεμόμυλου!: Χρώματα, αρώματα και εκδηλώσεις στην 19η Ανθοκομική έκθεση Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 14-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Πλούσιο καθημερινά πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους

Για 19η χρονιά, «άνθισε» και φέτος η πλατεία Ανεμόμυλου στην Αμαλιάδα, όπου φιλοξενεί την Ανθοκομική Έκθεση του δήμου, έναν από τους μεγαλύτερους ανοιξιάτικους θεσμούς της πόλης, που αποτελεί πάντα τέτοια εποχή, πόλο έλξης για χιλιάδες Ηλείους. Η πλατεία Ανεμόμυλου πλημμύρισε από αρώματα, χρώματα και λογιών- λογιών λουλούδια και κατακλύζεται καθημερινά από κόσμο που από την μια απολαμβάνει τον πλούτο των λουλουδιών, των φυτών και των μυρωδικών και τα προμηθεύεται για να ομορφύνει τα μπαλκόνια του και από την άλλη περνά ευχάριστες στιγμές με τα παιδιά του και την οικογένειά του συμμετέχοντας στις ποικίλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στο πλαίσιο της έκθεσης.

Η 19η Ανθοκομική έκθεση Αμαλιάδας, άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο το πρωί και τα επίσημα εγκαίνια έγιναν την Κυριακή το βράδυ, από τον δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο που καλωσόρισε στην ομιλία του τον κόσμο που κάθε χρόνο τιμά με την παρουσία του την Ανθοκομική έκθεση που έχει σαν στόχο να δώσει ζωή στους κατοίκους της περιοχής και ολόκληρης της πόλης. Ο δήμαρχος τόνισε ακόμα ότι οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις αγορές τους ενισχύοντας την εμπορική κίνηση της πόλης και μιας σειράς επαγγελματιών που ασχολούνται με το χώρο των φυτών και της Ανθοκομίας, φυτωριούχους και ανθοπώλες και παράλληλα να απολαύσουν τις πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ευχαρίστησε δε τους Συλλόγους και τα σωματεία της πόλης που δίνουν για μια ακόμα φορά ένα μήνυμα εθελοντισμού, στηρίζοντας το θεσμό της Ανθοκομικής Έκθεσης Αμαλιάδας μέσα από τις δράσεις τους.

Στους χώρους της έκθεσης δίνουν το «παρών» και εκθέτες χειροτέχνες με τα περίπτερά τους, εικαστική έκθεση των μελών των Εικαστικών εργαστηρίων της Παπαχριστοπούλειου αλλά και πάγκοι με παιχνίδια για μικρά παιδιά. Το Σάββατο το απόγευμα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράσταση Καραγκιόζη  από τον καραγκιοζοπαίχτη Φώτη Πλέσσα και να κάνουν κατασκευές με την βοήθεια του εικαστικού εργαστηρίου «Καλλιτεχνείο» της Αλίκης Τσιφτσοπούλου. Την Κυριακή στο πλαίσιο των εγκαινίων προηγήθηκε χορευτική παράσταση από την σχολή χορού Bailo και το βράδυ ακολούθησε συναυλία από το συγκρότημα «Groovy Obsession», ενώ χθες το απόγευμα υπήρχε εικαστικό εργαστήρι για παιδιά από τον ζωγράφο Κρίστο Χάσα. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, καθώς η  έκθεση θα παραμένει ανοιχτή καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος