FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ματαίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ημερομηνία: 20-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
olympic-games

Τρεις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο o επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ματαίωσης των αγώνων βλέποντας τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται.


Το Τόκιο δεν αποκλείει την πιθανότητα να ακυρωθούν την τελευταία στιγμή οι αγώνες, καθώς τα κρούσματα ανάμεσα σε αθλητές αυξάνονται καθημερινά και αρκετοί χορηγοί δεν θα δώσουν το «παρών» στην έναρξη της Παρασκευής.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε σχετικά «δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις ακόμη κι αν υπάρξει έξαρση. Έχουμε συμφωνήσει ότι με βάση την επιδημιολογική εικόνα θα πραγματοποιήσουμε νέες επαφές και θα λάβουμε τις τελικές αποφάσεις, εάν υπάρξει σημαντική έξαρση».

Ανησυχία από τα κρούσματα

Οι περιπτώσεις COVID-19 αυξάνονται στο Τόκιο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας θα διεξαχθούν φέτος χωρίς θεατές. Η Ιαπωνία, αυτό το μήνα, αποφάσισε ότι οι συμμετέχοντες θα αγωνίζονται σε άδεια στάδια προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για περαιτέρω εξάπλωση της νόσο.

Ήδη υπήρξαν 67 περιπτώσεις μολύνσεων από την 1η Ιουλίου ημέρα που άρχισαν να φτάνουν πολλοί αθλητές και αξιωματούχοι, ανέφεραν οι διοργανωτές την Τρίτη.

Η Ιαπωνία, της οποίας το πρόγραμμα εμβολιασμού δεν προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, μετρά περισσότερες από 840.000 μολύνσεις και 15.055 θανάτους. Στο μεταξύ, το Τόκιο, βιώνει μια νέα αύξηση κρουσμάτων με 1.387 περιπτώσεις να καταγράφονται μόνο την Τρίτη.

Αποχωρούν χορηγοί από την πρεμιέρα

Μια ημέρα πριν από την τελετή έναρξης (23/07) των Ολυμπιακών Αγώνων είναι προγραμματισμένη η ποδοσφαιρική αναμέτρηση (ανδρών) μεταξύ της Ιαπωνίας και της Νότιας Αφρικής. Ο αγώνας αυτός πρόκειται να διεξαχθεί χωρίς τους κορυφαίους χορηγούς της διοργάνωσης (Panasonic, Fujitsu και NEC) μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται πως η Toyota απέσυρε όλες τις τηλεοπτικές διαφημίσεις της για τους αγώνες που έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος