FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό και τα Σαββατοκύριακα το ΚΥ Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 08-04-2021 | Συντάκτης:
Αναμονή για τη λειτουργία του ως εμβολιαστικού κέντρου

Βελτιωμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης παρέχει το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, καθώς ξεκίνησε να εφημερεύει και τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να εξυπηρετεί πιο αποτελεσματικά τους πολίτες της ορεινής νότιας Ηλείας. Όπως ανέφερε στην Πρωινή ο διευθυντής Γιώργος Μανέτας, από τον Φεβρουάριο ξεκίνησαν οι εφημερίες τα Σάββατα και σταδιακά εντάχθηκε και η Κυριακή στο εφημεριακό πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι γιατροί συμμετέχουν παράλληλα και στο πρόγραμμα εφημεριών του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του.

«Ξεκινήσαμε τον Φεβρουάριο να εφημερεύουμε τα Σάββατα και σταδιακά προστέθηκε και η Κυριακή στις εφημερίες, ενώ παράλληλα βοηθάμε και στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας στην ορεινή ζώνη της Ηλείας, οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι ηλικιωμένοι και δεν είναι εύκολες για αυτούς οι διαρκείς μετακινήσεις», δήλωσε ο κ. Μανέτας και πρόσθεσε πως το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί πολίτες όχι μόνο από την Ηλεία αλλά και από όμορους νομούς και την Αθήνα.

«Κάθε μήνα εξυπηρετούμε από 700 με 1000 ασθενείς από την ευρύτερη περιοχή της Ανδρίτσαινας, αλλά και από τοπικές κοινότητες της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας. Επίσης, αξιοποιούν την άυλη συνταγογράφηση και πολίτες από την Αθήνα, που θέλουν να εξυπηρετηθούν γρήγορα και με ασφάλεια. Αυτή τη στιγμή είμαστε συνολικά οκτώ γιατροί στο Κέντρο Υγείας, πέντε αγροτικοί, δύο γενικοί γιατροί και ένας παιδίατρος», τόνισε.

Όσον αφορά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας ως εμβολιαστικού κέντρου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει κάνει την απαραίτητη προετοιμασία και περιμένει από την 6η ΥΠΕ την εντολή.

«Εμείς έχουμε ετοιμαστεί και προς το παρόν αναμένουμε οδηγίες. Μέχρι τώρα δεν έχουμε κρούσμα κορονοϊού στην Ανδρίτσαινα. Όποτε έχουμε περίπτωση ύποπτου κρούσματος, ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ», ανέφερε ο κ. Μανέτας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος