FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ζεσταίνονται οι… μηχανές στον όμιλο

Ημερομηνία: 04-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πάμε για την 3η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. «Ζεσταίνονται» οι μηχανές των ομάδων και δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, εκτός εκείνων που είχαμε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ούτε μπορούμε να ισχυριστούμε πως το Ναύπλιο 2017 θα έχει την ευκαιρία κι αυτή την Κυριακή να κατέχει τα πρωτεία. Θα παίξει εντός με τον ΠΑΟ Βάρδας και το πιθανότερο είναι να χάσει.

*Υπάρχει και το ντέρμπι της Λακωνίας (Σπάρτη-Βλαχιώτη) από το αποτέλεσμα του οποίου θα βγουν αρκετά συμπεράσματα. Ο τρίτος της παρέας, ο Πανγυθεατικός θα παίξει πάλι μέσα με τη Θύελλα Πατρών και θα δούμε αν έχει ξεπεράσει το σοκ της ήττας από τον Πανηλειακό!

 

Αποκαλυπτήρια στο Στάδιο

Στο Στάδιο Πύργου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια  του φετινού Πανηλειακού. Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα των «ερυθρολεύκων» θα παρουσιαστεί στο γήπεδό της, μπροστά στους πιστούς της. Αντίπαλος ο Παναργειακός, με τον οποίο θα κονταροχτυπηθεί για τους τρεις βαθμούς, Η νίκη την περασμένη Κυριακή κάτω στη Λακωνία, δίνει θάρρος και αυτοπεποίθηση στη νεαρή ομάδα του Κώστα Λούσκου, η οποία θα παραταχθεί χωρίς προβλήματα μπροστά στο κοινό της. Με νέα νίκη σταθεροποιείται στο μέσον της βαθμολογίας.

 

Θα νικήσει η «Μπάρτσα»

Ο Παμβουπρασιακός με αναπτερωμένο ηθικό κι ελπίδες για νέα νίκη, ως συνέχεια της τελευταίας επί του Βλαχιώτη (1-0) πάει στ’ Ανάπλι, όχι για να επισκεφτεί το κάστρο Παλαμήδι, αλλά για να πάρει το τρίποντο από την τοπική ομάδα, η οποία είναι νεοσύστατη και δεν έχει σχέση με τον ιστορικό Πανναυπλιακό, ο οποίος βολοδέρνει στο τοπικό της Αργολίδας. Θα νικήσει ο ΠΑΟΒ και θα γκρεμίσει το Ναύπλιο από την κορυφή…

 

Νέα δοκιμασία

Νέα δοκιμασία για το νεοφώτιστο Ολυμπιακό, ο οποίος στη Ζαχάρω τίθεται αντιμέτωπος του Διαγόρα Βραχνεΐκων. Ως την ημέρα του αγώνα θα πρέπει να έχει λυθεί το θέμα του δελτίου του Γκόμεζ, ενώ ο Σκοζάι θα συνεχίσει θεραπεία. Πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα του Άρη Ρουμελιώτη.

 

Δεν υπάρχουν προγνωστικά

Έχει κι άλλα ενδιαφέροντα παιχνίδια, όπως εκείνο Ερμιονίδα-Τσιλιβή και το Ζάκυνθος-Διαβολίτσι, που δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος της έκπληξης. Θα δούμε τελικά τι πρόκειται να γίνει. Όλα τα παιχνίδια αφορούν τις ηλειακές ομάδες, γιατί δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

 

Το πρόγραμμα της ΕΠΣ

Δεν ξέρουμε ποια ακριβώς πρακτική ακολουθεί η ΕΠΣΗ, όταν διαμορφώνει το πρόγραμμα των αγώνων. Αναρωτιόμαστε όμως, πώς ο κ. Καραλάγας δεν λαμβάνει υπόψη του το πρόγραμμα της Γ΄ Εθνικής και να βάζει περισσότερα ματς Α΄ τοπικής το Σάββατο, ώστε και οι φίλαθλοι να εξυπηρετούνται παρακολουθώντας τοπικό και Γ΄ Εθνική. Όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα, όλες θέλουν κόσμο. Για παράδειγμα στο ματς της Ζαχάρως πριν 15 μέρες είχαν πάει 50 Πυργιώτες. Είναι δυνατόν την ίδια ώρα στο Κατσαρού και στο Πελόπιο να παίζουν οι τοπικές ομάδες και λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα ο Πανηλειακός;

*Καλά έκανε η Νίκη Τραγανού και ζήτησε να γίνει το ντέρμπι με τη Δόξα τη Δευτέρα. Φίσκα θα είναι το γήπεδό της.

 

Ενίσχυση

Το Κουρτέσι έκανε έστω και αργά μια καλή μεταγραφή. Έκλεισε συμφωνία με τον Κυριαζή και ενισχύθηκε. Θα παλέψει για την παραμονή, όπως ακριβώς έκανε και πέρυσι και θα έχει επιτυχία. Να με θυμηθείτε…

 

Γκολάκια

Η ομάδα της Α2 Κατηγορίας που έγραφα τις προάλλες, πως ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος χωρίς προετοιμασία και φιλικό, δεν άντεξε. Παρότι έπαιξε στην υποτιθέμενη έδρα της έχασε με βαρύ σκορ. Όμως εκτός απ’ αυτήν κι άλλες ομάδες παρουσιάστηκαν απροετοίμαστες κι έπεσαν τα γκολάκια.

 

Με το αριστερό

Με το αριστερό ξεκίνησε το έργο της η Επιτροπή Διαιτησίας. Χωρίς πιστοποίηση όποιος διαιτητής έπαιξε, εκτός από εκείνους των εθνικών πρωταθλημάτων. Ο υπεύθυνος ορισμών χρησιμοποίησε όλα τα βαριά ονόματα στην Α1 Κατηγορία, είδε και δύο τριπλέτες (με το αζημίωτο) και τη Δευτέρα ήταν ευχαριστημένος από την απόδοση όλων των διαιτητών.

*Βέβαια, ο Γιώργος Μαρκαντωνάτος σφύριξε δύο παιχνίδια και δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό και παραδεκτό, εκτός κι αν η Επιτροπή τον θεωρεί «ξοφλημένο», οπότε γιατί να μην τον βάλει σε ένα από τα δύο ντέρμπι, παρότι την επομένη σφύριζε Γ΄ Εθνική. Αυτό πιθανολογώ το κάνουν κι άλλες ΕΠΣ. Το έκανε και ο ίδιος πέρυσι.

*Και στους παρατηρητές διαιτησίας συνεχίζει να τηρεί την ίδια τακτική, όπως πέρυσι. Άλλοι δύο  καθ’ έκαστο Σαββατοκύριακο, άλλοι μία, γιατί πρώτα ευλογάμε τα γένια μας και ό,τι μένει το μοιράζονται οι άλλοι.

 

Αξιόλογο και σημαντικό

Στα συν είναι η αξιολόγηση δύο ακόμη βοηθών στη Γ΄ Εθνική κι έτσι έπρεπε να γίνει. Η ΚΕΔ ζήτησε δύο ονόματα. Η Επιτροπή κατόπιν σκέψης έδωσε τους Αντώνη Καλαμαρά και Δημήτριο Κόρδα, οι οποίοι πέρασαν τη δοκιμασία και αξιολογήθηκαν. Τώρα θέλουν τοπικά παιχνίδια, ώστε να πάρουν αέρα, γιατί σύντομα θα βγουν κι έξω.

*Μαζί τους η Ιωάννα Βασιλοπούλου, αλλά για το γυναικείο πρωτάθλημα. Μπράβο της. Ελπίζουμε να χρησιμοποιείται πιο συχνά.

*Πάντως πρέπει να σημειώσω πως τα αποτελέσματα βγήκαν. Δεν ανακοινώθηκαν όμως, γιατί τηρείται η αρχή των προσωπικών δεδομένων. Θα το διερευνήσουμε ακόμη περισσότερο.

*Χθες είχαν πάλι εξετάσεις. Τι εξετάσεις δεν μάθαμε.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος