FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Χίλιοι άνθρωποι αποθέωσαν τον Κόροιβο

Ημερομηνία: 24-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Χίλιοι θεατές ανάμεσα στους οποίους και 50 Μαρουσιώτες, λίαν εκδηλωτικοί, βρέθηκαν στο Κλειστό της Ήλιδας και παρέστησαν μάρτυρες μοναδικής γιγαντομαχίας, μέχρι τελικής πτώσης. Η νίκη έστεψε τους «μπλε» που έπαιξαν με γκρι εμφάνιση. Έτσι, παρέμειναν με τη βούλα στην Α2 Κατηγορία.

*Ο Σαμόλης-μέγας πρωτεργάτης της παραμονής-ξεκίνησε τον αγώνα με τους Λεϊμάνις, Μαραγκάκη, Χείλαρη, Θεοδωράκο και Τσιάκο. Η ομάδα μπήκε με ορμή και προηγήθηκε 6-0, αλλά γρήγορα απάντησε το Μαρούσι (6-5). Παίζοντας δυνατά στην άμυνα ο Κόροιβος, πήρε προβάδισμα στο α΄ δεκάλεπτο (23-15) και αυτό ήταν το προανάκρουσμα τι θα ακολουθούσε.

*Η ομάδα είχε σταθερό προβάδισμα και στο β΄ δεκάλεπτο (22-17) και στο γ΄ (16-10). Κι εκεί που όλοι περίμεναν συντριβή της αθηναϊκής ομάδας, ο Κόροιβος «έκατσε» και σε 3 περίπου λεπτά δέχτηκε «πυρά» του Αμαρουσίου για να κλείσει το δ΄ δεκάλεπτο με το απίστευτο (15-28). Όμως η νίκη είχε έρθει! Μαζί και η παραμονή, μετά από αγώνα, μόχθο, θυσίες των παικτών, του τεχνικού τιμ και της διοίκησης. Πάνω απ’ όλα όμως του κόσμου  που αφυπνίστηκε και βοήθησε με την παρουσία του την ομάδα.

Ο Ξενοφών μέσα

Δύο αγωνιστικές μένουν και η ομάδα του Μιλοσέσκι και του γυμναστή Νίκου Αντωνόπουλου δίνει στην Κρέστενα το προτελευταίο ματς των πλέι-οφ. Πάει για τη ρεβάνς της ήττας στη Ζαχάρω προ ολίγου καιρού. Ο Ολυμπιακός έχει πάθει ζημιές. Η τελευταία ο τραυματισμός του κορυφαίου παίκτη, του Κατσιώλη. Από την έκβαση αυτού του αγώνα θα κριθεί και το κοντινό μέλλον του Α.Ο. Ξενοφών.

Ο Ενιπέας έξω

Εκστρατεύει ο Ενιπέας στο γειτονικό Επιτάλιο. Ζητούμενο μόνον η νίκη επί του Αλφειού που είναι άποντος στα πλέι-οφ. Στους γηπεδούχους δεν θα παίξει ο Πρίφτης. Στους φιλοξενούμενους ο Τσαντίλης. Οι προπονητές έχουν το λόγο…

Κρίνεται μια άνοδος

Κανένας νουνεχής δεν μπορεί να κατανοήσει, γιατί μετετέθη κατά μία εβδομάδα η έσχατη αγωνιστική της Α2. Επειδή όμως κανένας από τους υπεύθυνους των ομάδων δεν αρθρώνει λόγο, γιατί να το κάνουμε εμείς. Ο πρωτοπόρος Πέλοπας (Πύργου) πάει στο Πελόπιο, όπου θα αντιμετωπίσει το συνώνυμό του. Στο άλλο παιχνίδι η Δάφνη, θα παίξει στην Ανδραβίδα με το Νέο Κόροιβο. «Γη πυρί μιχθήτω» εν μέσω εκλογών…

Πρώτη επιλαχούσα η Δόξα

Η εξαιρετική ομάδα της Δόξας Ν.Μανολάδας με 56 βαθμούς, έναντι 57 του Αλφειού, ήταν η πρώτη επιλαχούσα ομάδα της τετράδας των πλέι-οφ. Δυστυχώς κι ο υπογράφων γελάστηκε, όταν σχολίαζε πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε, πως η ομάδα των «αετών» δεν θα έχανε με τίποτε τα πλέι-οφ! Κι όμως τα έχασε, ενώ τα εδικαιούτο. Καλύτερα γνωρίζουν την αιτία οι άνθρωποι της Διοίκησης, η οποία με πρόεδρο τον Κ. Μιχαλόπουλο και προπονητή τον Αλέξη Γαλάνη διέπρεψε και φέτος στα γήπεδα της Α΄ τοπικής.

*Ενισχύθηκε με σημαντικούς παίκτες (Σταθόπουλος, Καζαντζής, Καμαρινός, Δ. Παναγόπουλος, Μούζος) και είχε καλή πορεία με 14 νίκες, 8 ισοπαλίες και 6 ήττες. Προφανώς στο Κύπελλο δεν υπολόγισαν σωστά οι παίκτες κι έχασαν στη δεύτερη φάση στο Πελόπιο (2-1) και αποκλείστηκαν πρόωρα. Αυτή ήταν μια σημαντική έκπληξη.

*Πρώτος σκόρερ ο Παναγόπουλος με 11 γκολ, ενώ 9 σημείωσε ο Καζαντζής και τρία ο Κουλούρης που ήρθε το Φλεβάρη από το Ριόλο.

*Παραφωνία ο Μηλαδόπουλος που εν μέσω περιόδου διαφώνησε, τσακώθηκε κι έφυγε…

Η περιπέτεια συνεχίζεται…

Συνεχίστηκε η περιπέτεια των ομάδων της Β΄ Κατηγορίας στα περιβόητα πλέι-οφ της ΕΠΣ των 6 ομάδων, για να προαχθούν οι δύο! Την Τετάρτη ο Ατρόμητος Βαρβάσαινας πέρασε από τη Μυρτιά (1-3) και τέθηκε επικεφαλής της βαθμολογίας. Χάρη στην άμυνά του ο Ατρόμητος και στην εξαιρετική απόδοση του μέσου Πέρρα, αλλά και του τερματοφύλακα Μπίζου, πήρε τη νίκη με γκολ των Αγγ. Νικολόπουλου, Γιαννακόπουλου και Πικέα, ενώ η ομάδα της Μυρτιάς είχε ισοφαρίσει με τον Κολτσίδα.

*Στη Σαλμώνη γράφτηκε η έκπληξη καθώς η Πρόοδος, αφού προηγήθηκε με το Χρήστο Κατσώλη στο β΄ μέρος, ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από το Διγενή Χαριάς, με γκολ του Κωνσταντόπουλου. Η ομάδα του Δ. Γεωργόπουλου ήταν ανώτερη, παρά την απουσία τεσσάρων παικτών που για επαγγελματικούς λόγους απουσιάζουν.

*Τέλος, οι σεισμοί άφησαν απτόητους τους παίκτες του Φίλιππου Ανδραβίδας, ο οποίος διέλυσε το Μυρσιναϊκό (6-1).

*Ήταν οι αγώνες της 8ης αγωνιστικής των πλέι-οφ, ενώ έχει παραλειφθεί η 7η αγωνιστική και αύριο θα γίνουν οι αγώνες της 9ης αγωνιστικής. Αλαλούμ δηλαδή!

Άμεση βελτίωση

Άμεση βελτίωση χρειάζεται η διαιτησία, τώρα μάλιστα που θα κριθούν όλα και στις τρεις κατηγορίες και κυρίως στην Α1 και Α2. Μιλάμε για τα πλέι-οφ, όπου διαιτητές και βοηθοί παρουσιάζονται μέτριοι και δεν ικανοποιούν. Ακόμη και οι έμπειροι παρουσιάζονται απροπόνητοι, απροετοίμαστοι, κάνοντας μάλλον αγγαρεία, παρά να βοηθήσουν τις ομάδες που δίνουν τα πάντα, ώστε να πάρουν εκείνο που θέλουν. Δεν θα αναφερθούμε σε ονόματα. Αυτοί οι ίδιοι ξέρουν, όπως και οι παρατηρητές τους και οι υπεύθυνοι της Διαιτησίας!

Οι καλύτεροι

Κι επειδή πάμε όλοι σε εκλογές (και ομιλώ για τις δημοτικές και κοινοτικές) ήρθε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους μπας και πάει μπροστά αυτός ο άμοιρος τόπος. Προσωπικά να ευχηθώ επιτυχία στους υποψήφιους που προέρχονται από τον αθλητισμό!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος