FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ξεκίνημα για τον Κόροιβο με Καρδίτσα

Ημερομηνία: 11-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στο μάνι-μάνι η Ε.Ο.Κ. προγραμμάτισε Κύπελλο για την Α2. Έτσι, το Σάββατο ο Κόροιβος ρίχνεται στη μάχη του Κυπέλλου στην Ήλιδα, με αντίπαλο την πάντα δυνατή Καρδίτσα. Όμως οι «μπλε» του Δελέγκου δεν έχουν κλείσει το φετινό δυναμικό. Πολύ δύσκολη η μάχη για την πρόκριση. Θα πάει με 7 παίκτες κι όπου φτάσει. Ώρα 5 το απόγευμα κεκλεισμένων των θυρών για πρώτη φορά στην ιστορία του, λόγω του ιού που ταλαιπωρεί τη χώρα. Πέρυσι στην Καρδίτσα ο Κόροιβος είχε χάσει 95-78 στον πρώτο γύρο, ενώ ο δεύτερος γύρος δεν έγινε, λόγω της βίαιης διακοπής του πρωταθλήματος.

 

Τους πρόλαβε ο Μαρίνος

Τους πρόλαβε τους διοργανωτές ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος κι έκανε αυτός την απονομή στον πρωταθλητή Αίαντα. Σε μια όμορφη τελετή που δεν μπορεί να πλησιάσει η ΕΠΣΗ. Εκεί γελάκια από τον αντιδήμαρχο Βασιλείου. Εκεί μετάλλια από τους παράγοντες της ιστορικής ομάδας σε όλους τους παίκτες (και σε αυτούς που έχουν αποχωρήσει). Εκεί τιμές στον Θανάση Θεοδόση. Όλα τα καλά εκεί. Ένα μεγάλο μπράβο, Δήμαρχε, για την ηθική συμπαράσταση στην ομάδα του Αίαντα και άφησε τους άλλους να δώσουν το δικό τους κυπελλάκι στην πίτα του Αη Βασιλιού. Ούτε που είδαμε έναν εκπρόσωπο της Διοργανώτριας!

 

Έτοιμοι για τη μάχη

Σε λίγες μέρες οι 16 ομάδες της Α΄ τοπικής θα ριχτούν στη μάχη του νέου πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί εν μέσω ιού και μακάρι να τελειώσει φέτος. Θα δούμε λίγο τις ομάδες, τις 16 αυτές ομάδες, αρχίζοντας από τις ισχυρές, τις καλούμενες φαβορί ανόδου. Ιστορικές ομάδες μετέχουν στο πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας. Είναι λίγες ομάδες ο Πανηλειακός, ο Αστέρας, η Νίκη και ο Ξενοφών;

 

Αποφασισμένος ο Πανηλειακός

Ο Πανηλειακός το είπε, το δήλωσε από το καλοκαίρι της Γενικής Συνέλευσης: πάμε για πρωτάθλημα. Να ξαναγυρίσουμε στη Γ΄ Εθνική! Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε και με αυτό συνεχίζει στα φιλικά, όπου μοιράζει εξάρες. Είναι ενισχυμένος με ό,τι καλύτερο υπάρχει. Τρεις τερματοφύλακες μόνο! Πολίτης, Κολόκας, Τζανέτος, Καράμπελας… Δεν έχει ανακοινώσει Πρόεδρο. Προπονητής είναι ο Ανδρέας Τρυφωνόπουλος, με βοηθό το Σάκη Θεοδωρακόπουλο.

 

Πάντα δυνατός ο Ξενοφών

Ο Ξενοφών είναι πάντα δυνατός. Φέτος έχασε, αλλά πήρε και παίκτες. Έτσι, το σύνολο του Ντέγιαν Μιλοσέσκι μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι. Ενισχύθηκε, όπου «πονούσε» κι έχει Μούτσο, Κωνσταντόπουλο, Μπακατσέλο, Αναμουρλίδη, Δημάκη, Τσίτσο, Καλαντζή… Θα ξεκινήσει με στόχο τον πρωταθλητισμό κι όπου φτάσει. Μεταξύ σοβαρού και αστείου λένε ότι ο Πανηλειακός μπορεί να τα έχει παρατήσει στις αρχές… Φλεβάρη. Αφήστε που υπάρχει και το προηγούμενο με τη γνωστή δήλωση του Ντέγιαν στη γενική συνέλευση! Πρόεδρος παραμένει ο Γιάννης Βλαχόπουλος.

 

Ανανέωση στη διαιτησία

Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΗ (Κυριακάκης, Σταθόπουλος, Καραγιάννης-Βασιλάκης) πέρυσι μέχρι την 22η αγωνιστική (έμεναν τέσσερις για τη λήξη) χρησιμοποίησε 13 (μόνον) διαιτητές στην Α΄ Κατηγορία. Δεν υπολογίζονται οι διαιτητές από τρία παιχνίδια και κάτω. Οι Γκατζόπουλος, Παυλόπουλος, Καραβίδας, Παναγόπουλος έκαναν τα πιο πολλά παιχνίδια (από 18-16).

*Βλέπουμε  μια διστακτικότητα στη χρησιμοποίηση των διαιτητών. Δεν ήταν τακτική αυτή. Το σώμα της διαιτησίας πρέπει να ανανεώνεται. Αυτό δεν έγινε. Πέραν τούτου υπάρχουν διαιτητές που σταμάτησαν (Στρακόπουλος, Κεφαλούρος, Βουρλιώτης), τον Ρουμπάνη τον έστειλαν στην Αχαΐα, ενώ άλλοι (Παπαδόπουλος, Παρασκευόπουλος, Βλάχος) είναι μόνιμοι βοηθοί. Ώστε μπορούμε να πούμε πως η Επιτροπή απέτυχε!

 

Ας στηρίξουν τα νέα παιδιά

Έπειτα πολλοί  αγωνίζονται μόνον ως βοηθοί, ενώ ο Κούλης τέθηκε στο περιθώριο. Γι’ αυτό η ΕΠΣΗ κάλεσε τον Καραβίδα να μην σταματήσει, ενώ ο Μαρκαντωνάτος σταμάτησε αν και είναι μόνον 36 ετών!

*Έπειτα, σχολή δεν λειτούργησε την τελευταία χρονιά, δηλαδή δεν ανανεώθηκε το σώμα της διαιτησίας με όλα τα συνεπακόλουθα. Τι πρέπει να γίνει είναι το ερώτημα. Αν οι υπεύθυνοι νομίζουν πως με 13 διαιτητές θα βγάλουν την Α΄ τοπική είναι γελασμένοι. Μαζί με τους έμπειρους, ας στηρίξουν τα νέα παιδιά μαζί και τη Μαυραειδοπούλου, αν έχει διάθεση, γιατί η Βασιλοπούλου είναι αξιολογημένη ως βοηθός (Β΄ Εθνικής).

*Κοντολογίς ας στηρίξουν και τα νέα παιδιά. Λόγου χάρη ο Ρηγόπουλος μόνον έξι  παιχνίδια; Και ο Σταυρόπουλος μόνον επτά;

 

Το ερώτημα

Κύριε Καραλάγα, το Σούπερ Καπ θα το κάνετε φέτος; Απλώς ρωτάμε!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος