FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ξεκινάει ο αγώνας των μικτών με καινοτομίες

Ημερομηνία: 21-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Καιρός είναι στο πρώτο μας θέμα να ασχοληθούμε επ’ ολίγον με τις μικτές ομάδες και τον αγώνα που θα δηλώσουν φέτος. Η ΕΠΟ αιφνιδίασε καθώς αποφάσισε αφ’ εαυτής ή κατόπιν οδηγίας της ΟΥΕΦΑ (δεν γνωρίζουμε) να κατεβάσει το ηλικιακό όριο των παικτών κατά τρία έτη!

*Αν είναι απόφαση της ΟΥΕΦΑ έχει καλώς, αν όμως είναι απόφαση δική τους κάνουν μεγάλο λάθος. Άλλωστε, δεν είναι το πρώτο της εξυγιαντικής ομοσπονδίας. Είτε έτσι είτε αλλιώς χάθηκε η προεπιλογή του καλοκαιριού και πάμε για νέα πράγματα.

*Με έναν προπονητή, όπως πάντα, ώστε η δουλειά να γίνεται μισή. Μεγάλο το βάρος του κ. Χρυσανθακόπουλου. Το θέλει όμως και ο ίδιος. Πάμε παρακάτω…

 

 

Δυνατός όμιλος

Κάθε χρόνο έχουμε αλλαγή στη συγκρότηση του ομίλου. Μόνο τα νησιά μένουν σταθερά. Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Λακωνία. Καλός όμιλος. Τα νησιά είναι αδύνατα. Αιτωλοακαρνανία και Λακωνία μετριότητες. Η πρόκριση θα κριθεί με Αχαΐα και Μεσσηνία, οι οποίες είναι παραδοσιακές δυνάμεις.

*Οι αγώνες είναι μονοί και το πρόγραμμα, μετά την προχθεσινή κλήρωση είναι καλό. Μια σημαντική καινοτομία είναι ότι οι αγώνες θα γίνονται κατά Σάββατο, ώστε να εκλείψει το πρόβλημα με τις απουσίες και να γλιτώσει η κ. Βάσω τις φασαρίες!

 

*Η Κ12 θα παίζει στο μισό γήπεδο (έχει φασαρία ο Σάκης Φιντριλής) για 60 λεπτά, ενώ η Κ14 για 70 λεπτά. Βάλτε και τις επτά αλλαγές και κλείσαμε. Άντε και καλή τύχη στα παιδάκια…

 

 

Ο Βασιλείου στην ΟΡΤ

Φιλοξενούμενος του Αστερή στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ήταν ο Σπύρος Βασιλείου. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ήταν καλεσμένος ενόψει της μεγάλης εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος για τα πενηντάχρονα της ιστορίας του.

*Η παρουσία του Βασιλείου ήταν μια ακόμη ευκαιρία για το Γ. Αστερή να αφήσει τις αιχμές του κατά της Διοργανώτριας ΕΠΣ, η οποία είναι στα… μαχαίρια με το Σύνδεσμο εδώ και κάμποσα χρόνια. Φυσικά το κύριο θέμα ήταν ότι  η Διοργανώτρια δεν αφήνει (μάλλον δεν επιτρέπει) τους τηλεοπτικούς να μπαίνουν στα γήπεδα, όπου διεξάγονται αγώνες της αρμοδιότητάς της και να παίρνουν… πλανάκια!

*Ο Βασιλείου κράτησε, μάλλον ευγενικά, ουδέτερη στάση, αλλά ο Αστερής επέμενε, οπότε ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε!

 

 

Τα πενηντάχρονα του Συνδέσμου

Θα είναι μεγάλη η εκδήλωση για τα 50χρονα αντάξια-πιστεύουμε- εκείνης που είχε γίνει για τα τριαντάχρονα τότε στον «Απόλλωνα». Θα τιμηθούν διαιτητές (εννοείται παλαίμαχοι), ποδοσφαιριστές κι άλλα πρόσωπα σχέσιν έχοντα με τη διαιτησία, ενώ θα γίνει ειδική αναφορά και για τους θανόντες διαιτητές. Γενικά θα είναι μια εκδήλωση που αξίζει καθένας να τη δει και να παρακολουθήσει τα δρώμενα στην αίθουσα του δημαρχείου Πύργου.

 

 

Η παρακάμερα

Ο Γ. Αστερής  με την παρακάμερά του τη Δευτέρα ήταν στην Αμαλιάδα (Αστέρας-Σαβάλια). Έπαιρνε πλάνα απ’ έξω από τα κάγκελα και υποσχέθηκε πως αύριο στον αθλητικό δικαστή θα παρουσιάσει διάφορα αιχμηρά και ενδιαφέροντα.

 

Διαιτητές και βοηθοί

Τρεις πρωτοκλασάτοι (Κούλης, Παυλόπουλος, Μαρκαντωνάτος) κι ένας δευτερόπρωτος σφύριξαν στους χθεσινούς κυπελλικούς αγώνες. Τώρα, τι ακριβώς να γράψω για τους βοηθούς που ορίστηκαν ένας από τη δύση κι άλλοι από το νότο. Πάλι καλά που είχαν την πρόνοια να ορίσουν και το κοριτσάκι, τη Βασιλική Στασινοπούλου στη Γαστούνη.

 

 

Το ΤΑΙΠΕΔ και τα… έργα

Όταν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ, κατά την κλήρωση των πρωταθλημάτων, εκεί στον Οδυσσέα, θέλοντας να ευτελίσει τον υποφαινόμενο, υποστήριζε τα δικά του, σε ώτα μη ακουόντων, βέβαια, κλαυθμηρίζοντας έλεγε, τι θα κάνουμε τώρα που το Ενωσιακό γήπεδο ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. «Ούτε καρφίτσα δεν μπορούμε να βάλουμε!»

 

*Όμως πριν αλέκτωρ λαλήσει να έργα! Να η συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, να οι νέοι πάγκοι, να στεγανοποίηση της παλιάς κερκίδας κι άλλα πολλά, που έγραψε ο ίδιος κομπορρημονών στο σάιτ της  Ένωσης. Χτύπησε και την ΕΠΟ της… εξυγίανσης, κατά της οποίας πνέει μένεα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των παραγόντων, άρα κι εμού του ιδίου! Γιατί κι εγώ πληρώνω για την ομάδα…

*Έκανε δε εν κατακλείδι και τα παραπονάκια του για το γεγονός ότι ο δήμος δεν βοηθάει…

 

 

Σε περιπέτειες

Ξέρουμε πως τους προπονητές τους προσλαμβάνει και τους απολύει η διοίκηση κάθε σωματείου. Είναι, λοιπόν, απορίας άξιον, πώς τον Χρήστο Αγγελόπουλο τον απέλυσαν οι ποδοσφαιριστές της Ολυμπιάδας και μάλιστα οι ντόπιοι. Μπήκε η ομάδα σε περιπέτειες και μακάρι να βρει το δρόμο της…

 

 

Ουδείς τον αντελήφθη

Συνέβη στον αγώνα Β΄+Γ΄ Κατηγορίας Κεραυνός Χειμαδιού-Θρίαμβος Πύργου. Ένας τύπος από τους αθλούμενους της φιλοξενούμενης ομάδας, πιθανόν να εκνευρίστηκε από κάτι που- ίσως- άκουσε από τη εξέδρα και γυρνώντας προς αυτούς έδειξε προς τα απόκρυφα του σώματός του! Ευγενέστατος ο κύριος! Αθλούμενος υποτίθεται! Κι όμως έμεινε ατιμώρητος, διότι ουδείς από το διαιτητικό τρίο τον αντελήφθη!

 

 

Καλή εμφάνιση τα Σαβάλια

Καλή ως εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Ολυμπιακού Σαβαλίων στο ντέρμπι του Δήμου Ήλιδας με τον ιστορικό Αστέρα. Η τεχνική ηγεσία της ομάδας Λάμπης Μαρκόπουλος κι Ερνέστο Λυμπέρης αναγκάστηκαν να παίξουν με τρεις απουσίες (Μπουγονικολός, Τσακοπιάκος, Γεωργίου) αλλά δεν υστέρησε σε τίποτα από τον αντίπαλό του. Οι τελικές ήταν 6 με 7 κι αυτό τα λέει όλα. Να συνυπολογίσουμε, πως ακόμη δεν έχει μπει στην ομάδα των Σαβαλίων ο Θαν. Νικολόπουλος.

*Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως ο Ολυμπιακός μπορεί και φέτος να πρωταγωνιστήσει. Ο χρόνος θα το αποδείξει.

 

 

Ο δαίμων της φωτοσύνθεσης

Στο χθεσινό σχόλιό μας με τίτλο «Χωρίς σφυρίχτρα», ο δαίμων της φωτοσύνθεσης έκανε τη δουλίτσα του. Έφαγε ολόκληρη σειρά οπότε στη δεύτερη παράγραφο δεν βγαίνει νόημα. Το διορθώνουμε. «Με τη Μαυραειδοπούλου να παίρνει σφυρίχτρα για πρώτη φορά συνεπικουρούμενη από τις Καραγιάννη, Στασινοπούλου. Σ’ αυτή τη διαιτησία δε μπορεί να γίνει κριτική».

 

*Ωστόσο ως με πληροφόρησαν στην επιμορφωτική της Δευτέρας έτυχαν και οι τρεις ευμενούς κριτικής.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος