FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Βλαχιώτης και Σπάρτη ως το τέλος

Ημερομηνία: 06-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ενώ απομένουν οχτώ αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής στον 7ο Όμιλο, ο Αστέρας Βλαχιώτη κρατάει τα πρωτεία, με τετράποντη διαφορά από την  συμπολίτισσα Σπάρτη. Αυτοί οι δύο θα το πάνε ως το τέλος, ενώ το Ναύπλιο που έχασε στην έδρα του για πρώτη φορά φέτος, θα υποχωρήσει κι άλλο, αλλά δεν θα κινδυνεύσει, όπως και η Ζάκυνθος. Από κει και κάτω όλοι κινδυνεύουν, ενώ το Τσιλιβή θα περιμένει τι θα γίνει με το θέμα του στην ΕΠΟ.

 

Η ζώνη υποβιβασμού

Στη ζώνη του υποβιβασμού υπάρχει συνωστισμός, αλλά από τον Πανηλειακό (18 β.) και κάτω οι ελπίδες παραμονής έχουν λιγοστέψει. Πιο πάνω η Θύελλα και το Διαβολίτσι θα παλέψουν. Όμως ο Παμβουπρασιακός και η Ερμιονίδα και τα Βραχνέικα κινδυνεύουν λιγότερο. Οι επόμενες 2-3 αγωνιστικές θα δείξουν, ενώ και η περίπτωση του Α.Ο. Τσιλιβή θα παίξει το δικό της ρόλο.

 

Το Τσιλιβή

Και για να κλείσουμε το θέμα της Γ΄ Εθνικής να αναφέρουμε πως ο Α.Ο. Τσιλιβή σήμερα θα απολογηθεί στην ΕΠΟ και θα δώσει εξηγήσεις για παρατυπίες στα δελτία των ποδοσφαιριστών Πάπα Κόστακ, Ελέζι και Μάριο Μαρούδα.

 

Αλλαγές στην τετράδα της Α2

Συνεχίζεται η μάχη στην Α2 Κατηγορία. Κατά την 18η αγωνιστική είχαμε μεγάλες νίκες για τον Ερμή, το Γεράκι, τη Δάφνη και το Λευκό Αστέρα. Δεν έλειψαν ωστόσο και οι εκπλήξεις, όπως το διπλό της Δάφνης στο γήπεδο Καλλικώμου και η ήττα της Θύελλας από τους Λέοντες.

*Πολύτιμη ισοπαλία πήρε ο Α.Ο. Μακρίσια, εκτός έδρας, από το Διγενή Χαριάς, αλλά παραμένει στην προτελευταία θέση. Σε δεινή θέση είναι και ο Αετός Κέντρου, ενώ η μάχη θα ενταθεί στη συνέχεια.

 

Δύσκολη νίκη του Ερμή

Δύσκολα επιβλήθηκε ο Ερμής Πλατάνου της Α.Ε. Πηνείας (1-0), αλλά διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων από τον Εθνικό Γερακίου που στρογγυλοκάθισε στην 2η θέση (35 βαθμοί). Ήταν μια αγχωτική νίκη για τους πρωτοπόρους που πέτυχαν νωρίς το γκολ με το Γ. Καραχάλιο. Η Α.Ε. Πηνείας που ενισχύθηκε πρόσφατα με τον Γαλάνη (από Αστέρα) απείλησε με ισοφάριση, αλλά ο τερματοφύλακας Αποστολάκης έπιασε πέναλτι στο 75΄ και κράτησε τη νίκη για λογαριασμό των πρωτοπόρων.

 

Στη δεύτερη θέση το Γεράκι

Ο Εθνικός Γερακίου, με δίδυμο τους Μαρσέλη-Καραπάνο, φαίνεται να μπαίνει στη λεωφόρο των επιτυχιών, καθώς νίκησε τον Αετό Κέντρου στο γήπεδο Αμπελοκάμπου με 2-4 και μάλιστα με μεγάλη ανατροπή, καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με ισάριθμα πέναλτι! Στη συνέχεια τα «γεράκια» ανέλαβαν την υπεροχή και στο 40΄ μείωσαν με τον Κούντουρα (2-1). Εν συνεχεία έπαιξαν ακόμα πιο επιθετικά. Ο Μαρκόπουλος ισοφάρισε (2-2) με ψηλοκρεμαστό πλασέ. Ο ίδιος παίκτης κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Χατζηνικολάου κι έκανε το 2-3, για να κλείσει το σκορ και πάλι ο Μαρκόπουλος (2-4). Μεγάλη νίκη κι έπεται συνέχεια.

 

Μεγάλη νίκη η Δάφνη

Τη μεγαλύτερη φετινή της επιτυχία σημείωσε η ιστορική Δάφνη Ανδραβίδας στο γήπεδο Καλλικώμου επί του Κεραυνού Βρίνας, που ήταν καλύτερος, είχε κεφαλιά στη δοκό στο 45΄ με τον Κωνσταντόπουλο, ενώ έπεσε πάνω στον τερματοφύλακα Γελαδά, ο οποίος έκανε φανταστικό παιχνίδι! Το γκολ της νίκης της «κιτρινόμαυρης» ομάδας πέτυχε στο 85΄ ο Αλέξης Κακολύρης, που έφτασε τα δέκα γκολ!

 

Πλησιάζει ο Λ. Αστέρας

Προσεγγίζει την τετράδα ο Λ. Αστέρας Σκουροχωρίου, μετά τη νίκη του επί του Ηλειακού Λεχαινών με 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Π. Νικολόπουλο για να ισοφαρίσει ο Ηλειακός με τον Μουσερή. Όμως αργότερα ο Δημ. Τσιάκας έλυσε την πολιορκία με δεύτερο γκολ για τους μετέπειτα νικητές. Κορυφαίος του Σκουροχωρίου ο Ζώης Παναγιωτόπουλος, ενώ σουτ στο δοκάρι των Λεχαινιτών είχε ο Γ. Νικολόπουλος.

*Σε στέκι του σιδηροδρομικού σταθμού στα Λεχαινά έκοψε ο Ηλειακός την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Ο Πρόεδρος Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος μίλησε εορταστικά και τυχερός της βραδιάς αναδείχτηκε ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Παπαδόπουλος. Οι ευχές για καλή χρονιά έδωσαν και πήραν.

 

 

Ανέπνευσαν οι Λέοντες

Τη νίκη της αγωνιστικής στην Α2 πέτυχαν οι Λέοντες Αμαλιάδας επί της Θύελλας Καταραχίου με σκορ 2-1, η οποία έχει ένα καλό σερί στο β΄ γύρο. Οι γηπεδούχοι του Νίκου Γκρίλλα άνοιξαν το σκορ πολύ νωρίς με τον Καμαρινό (1-0). Στην επανάληψη ισοφάρισε ο Παργινός (στο 58΄) για να δώσει τη νίκη με κεφαλιά ο Θεοδωρόπουλος (2-1). Σπουδαία, αν μη τι άλλο επιτυχία για τους Λέοντες, οι οποίοι ανέβηκαν πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Θα χρειαστεί όμως αγώνας, ενώ το προσεχές παιχνίδι με τα Μακρίσια, εκτός, θα είναι αποφασιστικό!

 

Επιθέσεις κι άμυνες

Ο Ερμής Πλατάνου διαθέτει την καλύτερη επιθετική γραμμή (50 γκολ). Ακολουθεί ο Κεραυνός Βρίνας (41), έπεται η Θύελλα (39) και πολύ κοντά ακολουθούν τρεις ομάδες με 38 (Δάφνη, Σκουροχώρι, Ηλειακός).

*Αντίθετα, η Θύελλα έχει τη συμπαγέστερη αμυντική διάταξη (-20). Ακολουθεί η Δάφνη (22) κι έπονται ο Ερμής και το Γεράκι (23). Βλέπετε ότι και τα στατιστικά κάτι δείχνουν…

 

Ο Παπαγεωργίου πρώτος

Ο Χρήστος Παπαγεωργίου είναι ο πρώτος σκόρερ με 17 γκολ. Ο επίλεκτος μεσοεπιθετικός του Ερμή ηγείται της ιστορικής ομάδας του δήμου Αρχ. Ολυμπίας. Ακολουθούν ο Αλέξανδρος Τσάκος (Αετός) με 14, όσα έχει και ο Σάκης Κηπουρός, τα κανόνια του οποίου τελευταία έχουν σιγήσει! Στα 12 γκολ είναι ο Αντώνης Παργινός (Θύελλα) και στα 11 ο Δούλος της Χαριάς!

 

Συνεχίζονται οι… εκλογές

Σήμερα στο Εφετείο της Πάτρας θα παιχτεί η τελευταία πράξη του… δράματος. Αφορά τις εκλογές του Φλεβάρη 2017, για τις οποίες ήδη έχουμε αναφερθεί δύο φορές, γιατί αξίζει τον κόπο, μπας και… ξυπνήσουν οι χαχόλοι της βάσης και δούνε πώς έχουν τα πράγματα τα ενωσιακά. Πρέπει να ομολογήσω πως έκανα το λάθος ως εκπρόσωπος σωματείου να υπερψηφίσω το ψηφοδέλτιο του Κουλούρη, πλην ενός, γιατί έπρεπε να στηρίξω και τον Πέτρο Σταθόπουλο. Για την πράξη μου αυτή ανταμείφθηκα με μήνυση από τον Κουλούρη, για ψευδορκία!

*Σήμερα, τρία χρόνια μετά αναλογίζομαι το λάθος εκείνο. Ακόμη δε, δεν μπορώ να χωνέψω την απόφασης της Εκλογικής Επιτροπής (Χηνόπουλος, Ι. Δημόπουλος κ.λπ.), οι οποίοι κλείστηκαν ερμητικά σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου «Οδυσσέας» εντελώς μόνοι τους και έκαναν την καταμέτρηση των ψήφων, χωρίς να παρίσταται κανένας από τους υποψηφίους! Μοναδική περίπτωση στα χρονικά της ΕΠΣΗ!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος