FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Υπάρχει και η Β΄ τοπική στο ποδόσφαιρο

Ημερομηνία: 05-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Αναλύσαμε εν ολίγοις την πορεία των έξι σωματείων Β΄ Κατηγορίας που πρωταγωνίστησαν φέτος. Καιρός να δούμε και τα υπόλοιπα, γιατί και αυτά ποδόσφαιρο παίζουν και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Συμβάλλουν έτσι να υπάρχει ποδόσφαιρο στην Ηλεία, να αθλούνται οι νέοι και να βγαίνουν ταλέντα, τα οποία επανδρώνουν τις ανώτερες κατηγορίες.

*Πάμε αρχικά στον πρώτο όμιλο. Τρεις ομάδες ξεχώρισαν στο μέσο της βαθμολογίας: Ερμής, Λάνθι και Αναγέννηση Μακρισίων.

 

Ερμής Πλατάνου

Ο Ερμής είναι ένα ιστορικό σωματείο. Κατέκτησε την 4η θέση, αλλά μακριά από την τρίτη. Προπονητής ο Κώστας Σακέλης. Η ομάδα νίκησε 10 φορές, έφερε 5 ισοπαλίες και έχασε 7 φορές. Πρώτος σκόρερ ο Τσιμάνης με 11 γκολ. Έχει πλέον δικό του γήπεδο με χλοοτάπητα.

 

Άρης Λάνθι

Διαθέτει γήπεδο με χλοοτάπητα που φέρει το όνομα του αείμνηστου Σάκη Φιλιππόπουλου. Κατέκτησε την 5η θέση, με 10 νίκες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ήταν νεοφώτιστος στη Β΄. Ξεκίνησε με προπονητή το Θανάση Παπαδόπουλο και συνέχισε με το Νίκο Αλεξανδρόπουλο. Πρώτος σκόρερ ο Δ. Δημητρόπουλος με 8 γκολ. Τράβηξαν το κουπί ο Νάσος Καραγκούνης, ο Γιάννης Γκολφινόπουλος και ο Γιάννης Καραγκούνης.

 

Αναγέννηση Μακρισίων

Νεοφώτιστη στην κατηγορία και τα πήγε εξαιρετικά με τον προπονητή Τάσο Γκότση. Πρώτος σκόρερ ο Πρίνος με 12 γκολ, ενώ σημείωσε 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 9 ήττες.

 

Σώθηκαν στο τέλος

Τόσο ο Άφοβος Βροχίτσας όσο και ο Κεραυνός Βρίνας σώθηκαν από περιπέτειες την τελευταία αγωνιστική. Ο πρώτος συγκέντρωσε 31 βαθμούς και ο δεύτερος 30, όσους και το Στρέφι που έπεσε!

*Ο Άφοβος στην μετά Κοτσιλίμπα εποχή υπέφερε. Είχε πρόεδρο το Δημ. Ψυχογιό και έγραψε 10 νίκες, 1 ισοπαλία και 11 ήττες. Προπονητής ο Νικολακόπουλος και πρώτοι σκόρερς οι Τζίφας, Μπελόκας με 5 γκολ. Στοίχισε ο τραυματισμός του Τζίφα πολύ.

*Ο Κεραυνός Χειμαδιού έχει πλέον περάσει σε άλλη εποχή. Οι καλοί παίκτες πάνε σε άλλες ομάδες κι έτσι η ομάδα αποδυναμώθηκε μοιραία. Πέτυχε 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και έχασε 10 φορές. Πρώτος σκόρερ ο Ρονάλντο με 5 γκολ.

 

Στρέφι κι Ωλενειακός

Νεοφώτιστος ο Άρης υποβιβάστηκε στο πλέι-άουτ με τον Ωλενειακό, έχοντας μάλιστα πλεονέκτημα έδρας. Είχε τον πρώτο σκόρερ του ομίλου, τον Τζούβαλη, με 14 γκολ, αλλά γενικά ήταν αδύνατη ομάδα (8 νίκες, 6 ισοπαλίες, 8 ήττες).

*Ο Ωλενειακός σώθηκε νικώντας δύο φορές τους Στρεφαίους. Δυναμική ομάδα με πρώτο σκόρερ τον Γ. Τσίγκρηλα με 6 γκολ. Σημείωσε 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες.

 

Επέστρεψαν στη Γ΄ τοπική

Ο Α.Ο. Αγ. Γεωργίου ήταν αδύνατη ομάδα. Με 3 νίκες και 3 ισοπαλίες δεν πας πουθενά. Μάλλον επιστρέφεις στη Γ΄ Κατηγορία. Τόγιας-Καραντζάς πέτυχαν από 2 γκολ.

*Τέλος, ο Ολυμπιακός Λαμπέτι χωρίς Κώστα Ντάβαρη είναι ένα μηδενικό. Έπαιξε μια και μόνη φορά την πρώτη αγωνιστική στη Σαλμώνη. Έχασε και αποσύρθηκε…

 

Τι να κάνουν στη Συνέλευση της ΕΠΟ

Τι να κάνει στη Γ.Σ. της ΕΠΟ η Ένωση Ηλείας, ρε αδέρφια! Να κουβαλάει νερό στο μύλο του Γραμμένου; Γιατί, μήπως διοικεί ο Γραμμένος;  Ο Φούσεκ και ο Χούμπελ μαζί με τι FIFA και την UEFA διοικούν.

*Τι να κάνει ο Κυριάκος και ο Άρης στην ΕΠΟ, αφού η Ομοσπονδία έχει καταντήσει γραφείο κοινοποιήσεων. Η Ομοσπονδία είναι «γλάστρα». Κανένας δεν υπολογίζει τους συμβούλους. Του Περέιρα πέρασε. Θα περάσει κι ο Κανονισμός Διαιτησίας στις 26 του Ιουλίου. Έτσι, η εξυγίανση συνεχίζεται.

 

Οι πίνακες διαιτησίας

Μπλέχτηκε το πράγμα με τους πίνακες διαιτησίας στην ΕΠΟ. Τους έχει έτοιμους ο Περέιρα, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, χωρίς να λάβει γνώση και να τους εγκρίνει το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Σε λίγες μέρες θα τους περάσει και τότε «χαίρετε». Πάντως έτσι ή αλλιώς η διαιτησία της Ηλείας ριγμένη είναι. Σιγά τον πολυέλαιο!

 

Διαψεύστηκε

Το θέμα για τον Πρόεδρο της ΕΠΣΗ, είναι πώς επέτρεψε σε άλλη τοπική εφημερίδα να γράψει την είδηση πως πάει στη συνέλευση της ΕΠΟ, παρέα με τον Κυριάκο και τελικά ολόκληρη εφημερίδα διαψεύστηκε!

 

Άχαρες θέμα

Τελικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ, Άρης Κουλούρης, δεν πήγε στη συνέλευση της ΕΠΟ και δεν έδωσε  τον αγώνα, ώστε και ο δευτεραθλητής της Ηλείας να παίξει στη Γ΄ Εθνική. Εδώ καράβια πνίγονται και… βαρκούλες αρμενίζουν!

*Ο Μπηλιώνης μπορεί να έχασε την αγωγή του Πέτρου Σταθόπουλου. Συνεχίζει όμως τον αγώνα του. Ακούς εκεί να πάει στη Συνέλευση της ΕΠΟ!

*Και για να κλείσουμε αυτό το άχαρες θέμα, να επισημάνουμε, πως από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ απουσίασε η ΕΠΣ Θεσπρωτίας (είχε εκλογές) και οι ΠΑΕ Άρης, Λαμία, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, ενώ έδωσαν μάχη οι ΕΠΣ Πειραιά, Λακωνίας, Κέρκυρας, Εύβοιας, που σήκωσαν μπαϊράκι κατά Γραμμένου, όπως και οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λάρισα!

*Πάντως οι κακές γλώσσες λένε κάποια πράγματα ως αίτιο για την απουσία της ΕΠΣ Ηλείας!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος