FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Το φετινό σίριαλ του Πανηλειακού

Ημερομηνία: 27-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τείνει να εξελιχθεί και φέτος σε σίριαλ-όπως και πέρυσι- η συγκρότηση συμβουλίου που θα αναλάβει τις τύχες του Πανηλειακού, του μεγαλύτερου και ιστορικότερου ποδοσφαιρικού σωματείου του Πύργου, αλλά και ολόκληρης της Ηλείας.

*Αυτή την εικόνα σχηματίσαμε από την προχθεσινή συνέλευση (;) του σωματείου. Για ποια συνέλευση όμως μιλάμε. Υπάρχουν μέλη στο σωματείο; Έγιναν εκλογές πέρυσι ή ορίστηκε Δ.Σ. αριστίνδην; Για ποιους φορείς μιλάμε; Τους φορείς τους επισκέπτεται το Δ.Σ. και αιτείται.

 

Τέλος οι «Πυρσοί»

Οι «Πυρσοί» αποσύρθηκαν οριστικά. Ήταν μια σπουδαία κίνηση πριν από λίγα χρόνια (2016). Η κίνηση πήρε από το χέρι το νεογνό του Πανηλειακού. Τον έβγαλε από την αφάνεια και τον έβαλε στο τοπικό γήπεδο. Μπήκαν οι άνθρωποι με δύναμη. Χάλασαν χρήματα περισσότερα του δέοντος κι έβγαλαν πρωταθλητή τον Πανηλειακό.

*Για πολλούς και διαφόρους λόγους η δεύτερη θητεία δημιούργησε προβλήματα κι αποχωρήσεις, διότι δεν υπήρχε ΕΝΑΣ κι αρχηγός. Το πείραμα απέτυχε παρότι και τη δεύτερη χρονιά η ομάδα βάδισε σε λεωφόρους διάκρισης.

*Άρχισαν οι γκρίνιες και οι αποχωρήσεις. Και φέτος δεν υπάρχουν «Πυρσοί». Η πρώτη «μάζωξη» κι όχι συνέλευση πήγε στράφι. Πρέπει να οριστεί προσωρινή διοικούσα Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να συναντηθεί με τους ανθρώπους που λένε πως θέλουν να βοηθήσουν. Εννοείται, πως λόγω εμπειρίας πρέπει να είναι μέσα όσοι «Πυρσοί» έχουν απομείνει κι επιθυμούν. Η ομάδα έχει φίλους που μπορούν να την στηρίξουν.

*Δεν συμφωνούμε με την άποψη ότι η ομάδα μπορεί να στηριχτεί μόνο σε ντόπιους παίκτες. Θα υποβιβαστεί πάραυτα. Χρειάζεται κίνηση, επαγρύπνηση, δουλειά. Θα επανέλθουμε όμως…

 

Παντού προβλήματα

Δε νομίζω ότι οι παράγοντες των ομάδων έχουν επηρεαστεί από τη δίνη των εκλογών και δεν είναι πρόθυμοι να συγκροτήσουν νέα συμβούλια. Τέτοια προβλήματα δεν υπάρχουν στην Αθήνα και τον Πειραιά, όπου έχουν βγει όχι μόνον συμβούλια, αλλά οι ομάδες κλείνουν προπονητές και ενισχύονται με μεταγραφές.

*Πρώτος ο Πανηλειακός δεν γνωρίζει πού βρίσκεται. Ο Αστέρας δεν υπάρχει ακόμη. Ο ΠΑΟΒ έχει προβλήματα. Ο Ξενοφών το σκέπτεται ακόμη. Ο Ενιπέας έχει αποκαθηλωθεί. Ο Αίας παλινωδεί. Ο Ηλειακός Βαρθολομιού, αν και πρωταθλητής, δεν μπορεί να συγκροτηθεί σε σώμα.

 

Κοντά σε συμφωνία

Ο μπασκετικός Κόροιβος έχει βάλει μπρος τις μηχανές ενόψει της δεύτερης διαδοχικής σεζόν στην Α2 Εθνική. Κινήσεις, συζητήσεις γίνονται και πρώτα θα ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι κοντά σε συμφωνία με το Σπύρο Σαμόλη.

*Πάντως, κάποια δημοσιεύματα λένε πως ο Παντελής Μαραγκάκης, ο 23χρονος πόιντ γκαρντ, θα αποτελέσει παρελθόν, καθώς έχει πρόταση να αγωνιστεί στην Α1 και δη στην πατρίδα του, την Κρήτη, για λογαριασμό του Ρεθύμνου.

 

 

Η γνώση της Γλώσσας

Ο Γιώργος Τσουραπάς, τέως Γενικός του Άρη Κουλούρη, έχει δίκιο σε όλα όσα λέει. Γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν πλήρη γνώση της ελληνικής Γλώσσας. Μάθαμε και κάτι άλλο. Στο Συμβούλιο αυτό παρίσταντο 7 μέλη. Τα υπόλοιπα που ήταν (πλην ασθενείας), ώστε να απουσιάζουν από μια τέτοια  απόφαση. Ο κ. Τσουραπάς και μπορούσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και να αντεπεξέλθει σ’ αυτά. Όλα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε!

 

Τα παράτησαν οι Πρόννοι

Είδατε πώς ενήργησε ένα μικρό σωματείο της Κεφαλονιάς, ο Α.Ο. Πρόννοι. Σύντομα αποφάσισε ως πρωταθλητής ΕΠΣ του νησιού, ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει στη Γ΄ Εθνική. Παραιτήθηκε κι άνοιξε το δρόμο στον Παλληξουριακό, που ήταν φαβορί για το πρωτάθλημα και κατέληξε δεύτερος!

 

Εξαιρετικό το Πελόπιο

Από τα παλαιότερα σωματεία της Ηλείας είναι ο Πέλοπας Πελοπίου. Προϋπήρχε της ΕΠΣ, αφού αγωνιζόταν σε φιλικά ματς της τότε εποχής κατά το 1957. Έχει μετάσχει στην Α΄ τοπική επί προέδρων γιατρού Μαργαρίτη και επιχειρηματία Δρουβιώτη. Περιήλθε σε αδράνεια κι έπαιξε και στη Γ΄ τοπική. Αναγεννήθηκε επί προεδρίας Ν. Χριστόπουλου, που είναι συνεχώς πρόεδρος τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι κατατάχτηκε 11ος. Φέτος έκανε πολύ καλή πορεία. Ήταν τρίτος με 54 βαθμούς, από 16 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόνον 4 ήττες. Είχε προπονητή τον Κώστα Δρακόπουλο και πολύ καλούς παίκτες.

*Ξεχώρισαν ο τερματοφύλακας Νικολόπουλος, ο μπακ Ψηλογιαννόπουλος, ο μέσος Ηλιόπουλος (15 γκολ), ο Πάνος Φωτεινόπουλος, που παρότι τραυματίας για μεγάλο χρονικό διάστημα σκόραρε 15 φορές. Ακόμη, ο Ζαφείρης και ο νεαρός Κακόγιαννος.

*Μπήκε δεύτερος στα πλέι-οφ και τερμάτισε τρίτος! Να δούμε αν με κάποια αναδιάρθρωση μπει στην Α΄ τοπική. Στο Κύπελλο απέκλεισε τη Δόξα Ν.Μανολάδας,  αλλά αποκλείστηκε στο Πελόπιο από τον μετέπειτα Κυπελλούχο Ξενοφώντα.

 

Ταφόπλακα

«Ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες υπήρχαν να συνεχίσει στον Ενιπέα έβαλε ο Νίκος Μπακοβασίλης με δηλώσεις του αλλαχού!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος