FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Θα γίνουν τα τοπικά πρωταθλήματα;

Ημερομηνία: 17-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το μοναδικό ερώτημα που κυκλοφορεί στην ποδοσφαιρική πιάτσα είναι αν θα γίνουν τα τοπικά πρωταθλήματα. Είμαστε όλοι προβληματισμένοι: παράγοντες, φίλαθλοι, ποδοσφαιριστές, αθλητικογράφοι, διερωτώνται τι θα γίνει πάλι φέτος.

Πάντως, είναι θετικό ότι τα πρωταθλήματα θα αργήσουν να ξεκινήσουν, με απόφαση της Διοργανώτριας. Μέχρι την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής της Α΄ τοπικής υπάρχει καιρός, αφού πρώτα θα μπει ο Οκτώβρης. Οι περισσότερες ομάδες ξεκίνησαν και σε λίγο θα αρχίσουν τα φιλικά. Λέμε οι περισσότερες ομάδες, γιατί όπως θα δούμε πιο κάτω δεν έχουν ξεκινήσει κάποιες. Είναι η Προοδευτική, η Ολυμπιάδα Γουμέρου, ο Πέλοπας Πελοπίου, ο Ερμής Πλατάνου.

 

Σκοτάδι

Σκοτάδι υπάρχει για τις τέσσερις τελευταίες ομάδες. Δεν υπάρχει πληροφόρηση, καθώς οι σύλλογοι δεν έχουν κάνει την παραμικρή ανακοίνωση, ενώ είναι άγνωστο αν υπάρχουν διοικητικά συμβούλια, ώστε να κινήσουν τα… νήματα. Στο Γούμερο ακούγεται πως υπάρχει πιθανότητα να κατεβεί η Ολυμπιάδα καθώς υπάρχουν προϋποθέσεις. Στην Παλιά Μανωλάδα κάτι κινείται τελευταία, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

 

Οι δύο όμιλοι

Αν δηλώσουν συμμετοχή όλες οι ομάδες (και οι 16), τότε, όπως έχει ανακοινώσει ο Πρόεδρος της διοργανώτριας, το πρωτάθλημα θα γίνει σε δύο ομίλους, ώστε να συντομεύσει, και ο διαχωρισμός δήλωσε πως θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια. Αυτό είναι σωστό και δίκαιο, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα μετακινήσεων, γιατί υπάρχει και κληρωτίδα!

*Στην περίπτωση αυτή στον ένα όμιλο του Πύργου έχουμε: Πανηλειακός, Πέλοπας, Θύελλα, Πελόπιο, Βρίνα, Ξενοφών, Ερμής Πλατάνου, Γούμερο και Αλφειός (ομάδες 9). Στον άλλον όμιλο του κάμπου έχουμε Αστέρας, Σαβάλια, Ηλειακός Βαρθολομιού, Νίκη, Δάφνη, Δόξα, Προοδευτική (ομάδες 7). Όμως, οι όμιλοι πρέπει να έχουν από 8 ομάδες. Ποια ομάδα θα πάει από τον όμιλο του Πύργου στον κάμπο; Ιδού το ερώτημα. Θα βρει τη λύση ο κ. Κουλούρης να τους πείσει, εκτός κι αν υπάρξει εθελοντής, οπότε δεν θα δημιουργηθεί θέμα. Και να υπάρξει όμως θέμα το νέο Δ.Σ. (η Εκτελεστική Επιτροπή) θα το λύσει. Σε αυτά τα δύσκολα είναι «μανούλες»!

 

Δεν κατεβαίνει ο Ολυμπιονίκης!

Είναι πολύ δυσάρεστο γεγονός, να μην κατεβαίνει ο μπασκετικός Ολυμπιονίκης στο πρωτάθλημα, όταν μάλιστα αυτό είναι τοπικό! Αδύνατο να το συλλάβει ο νους του ανθρώπου, πως η ομάδα της Αρχ. Ολυμπίας, έδρα του Δήμου, αδυνατεί για λόγους που μόνον εκείνοι που διοικούν γνωρίζουν και εμείς προφανώς υποψιαζόμαστε!

 

Επιτέλους νίκη!

Πρώτο φιλικό παιχνίδι στο οποίος ο Αίας παρουσιάστηκε βελτιωμένος και πήρε τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα πρώτης κατηγορίας. Έτσι η φιλική πεντάρα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για το ηθικό των παικτών που ψάχνουν απεγνωσμένα την βελτίωση. Αρκετά τονωτική η εμφάνισή τους, ενώ δοκιμάστηκε ο Βροχιτσάνος Κώστας Κατελούζος ως αριστερό μπακ, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Βασιλικόπουλο που αποτελεί παρελθόν για την ομάδα του Αίαντα.

*Αποψιλώθηκε στην κυριολεξία από παίκτες ο Αίας. Έφυγαν οι Αντωνόπουλος, Κουλούρης, Γκρίλλας για παράδειγμα. Παίκτες αναντικατάστατοι. Σε αυτούς αν προστεθεί και ο Βασιλικόπουλος βλέπουμε πως άλλαξε η μισή ομάδα. Άρα ο Κώστας Κατελούζος είναι μια λύση καλή, λόγω του νεαρού της ηλικίας και της αξίας του ως αμυντικού που έχει δοκιμαστεί. Το Σάββατο το παιχνίδι με τη Βάρδα θα είναι ένα καλό τεστ ετοιμότητας για την ομάδα, η οποία έχει καιρό να… στρώσει, αφού πάμε για έναρξη στις 10 του Οκτώβρη, λόγω προβλημάτων στις ομάδες Β΄ Εθνικής!

 

Διαφορά!

Ο πατριώτης μας, ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα, Ανδρέας Σάμαρης, έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Πορτογαλίας και ψάχνει να βρει τον επόμενο σταθμό του. Δεν του αρέσει η προοπτική να έρθει στην Ελλάδα. Έως ότου βρει νέα ομάδα, η Μπενφίκα θα τον πληρώνει κανονικά. Εκεί δεν είναι Ελλάδα… Εκεί είναι Λουζιτανοί!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος