FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Συνωστισμός στην κορυφή της Α2

Ημερομηνία: 20-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η 20η αγωνιστική ημέρα στην Α2 Κατηγορία επεφύλαξε φυσιολογικά αποτελέσματα. Συγχρόνως δημιούργησε συνωστισμό στην κορυφή της κατάταξης. Η βαθμολογία ασφαλώς δείχνει κάποια πράγματα, αλλά δεν τα δείχνει όλα. Απομένουν έξι αγωνιστικές και πολλές ανακατατάξεις μπορούν να συμβούν. Αυτή τη στιγμή σε απόσταση ενός βαθμού συνωθούνται οι ομάδες της τετράδας και πιο κάτω καιροφυλακτούν τόσο η Θύελλα όσο και ο Λευκός Αστέρας.

 

Κινδυνεύουν

Στους αντίποδες, πέραν από την Πρόοδο Σαλμώνης, η οποία εγκατέλειψε τον αγώνα, κινδυνεύουν σοβαρά τόσο τα Μακρίσια, όσο κι ο Αετός Κέντρου, ενώ η Α.Ε. Πηνείας, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με μείον έξι είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα κι έχει πολλές ελπίδες να σωθεί. Ακόμη και οι Λέοντες κινδυνεύουν, παρότι έχουν 23 βαθμούς. Ο αγώνας και γι’ αυτούς συνεχίζεται, όπως και για τον Ατρόμητο Βαρβάσαινας, που ωστόσο είναι κοντά στην παραμονή.

 

Ισόπαλο το ντέρμπι

Χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι κορυφής στον Πλάτανο, ανάμεσα στον Ερμή και το Γεράκι. Ήταν ένα τρομερό ντέρμπι δύο ισάξιων ομάδων. Όποια πετύχαινε το γκολ θα έπαιρνε και το παιχνίδι. Όμως το 0-0 έστεψε τις προσπάθειές τους και καμία δεν ευνοήθηκε. Απλώς υποχώρησαν στον βαθμολογικό πίνακα! Εξαιρετική η διαιτησία του Βασίλη Τσάκαλη.

 

«Καθάρισε» ο Κηπουρός

Ο πρώτος σκόρερ του Κεραυνού Βρίνας, με ένα γκολ που σημείωσε στο 14΄ με σουτ μέσα από την περιοχή, από ασίστ του Κιάμου χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο απέναντι στη Θύελλα που ήταν μαχητική, αλλά μακριά από την περιοχή των γηπεδούχων. Απεναντίας η ομάδα του Ν. Μπριασούλη είχε σουτ στο δοκάρι με το Μαστορόπουλο.

 

Στο προσκήνιο ο Λ. Αστέρας

Με μισή ενδεκάδα παρατάχθηκε στο Σκουροχώρι ο Λευκός Αστέρας, αλλά υπέταξε τη μαχητική ομάδα του Διγενή Χαριάς (1-0). Το χρυσό γκολ σημείωσε ο Βίκτωρ Σέφα και ήταν αρκετό να φέρει το τρίποντο. Δεν αγωνίστηκαν οι Ζ. Παναγιωτόπουλος, Π. Νικολόπουλος, Τσιτσιρόπουλος, Τσιάκας και Τσούλης, ενώ έπαιξε για πρώτη φορά σε όλον τον αγώνα ο Γιάννης Μουρούτης. Μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει έχασε ο Θεοδωρακόπουλος, όταν ξέφυγε από θέση οφσάιντ, αλλά αστόχησε!

 

Μεγάλη νίκη ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος Βαρβάσαινας επανήλθε στις νίκες. Δάμασε εύκολα τα Μακρίσια με σκορ 3-0. Ο διακριθείς Πικέας άνοιξε το σκορ στο α΄ ημίχρονο. Στην επανάληψη με πέναλτι ο Νιώτης έκανε το 2-0 και αργότερα πάλι ο Πικέας πέτυχε το 3-0. Στόχος της ομάδας του Δ. Κυριακόπουλου παραμένει όσο το δυνατόν νωρίτερα η επίτευξη της παραμονής.

 

Μεγάλη νίκη οι Λέοντες

Πιο κοντά στο στόχο της παραμονής βρίσκονται οι Λέοντες Αμαλιάδας μετά τη νίκη τους επί του Αετού Κέντρου. Η ομάδα του Νίκου Γκρίλλα έχανε από το 5΄, αφού ο Αλέξης Τσάκος άνοιξε το σκορ. Όμως οι Λέοντες έφεραν τούμπα το σκορ, με γκολ των Θεοδωρόπουλου (18΄), Μπάκου (54΄), Καρασάββα (73΄). Ενδιάμεσα μείωσε σε 3-2 ο Κόντης, αλλά ο Καμπούρης στο 90΄ έδωσε το τελικό χτύπημα στην ομάδα του Κέντρου (4-2).

 

Σπουδαία η Α.Ε. Πηνείας

Με 2-1 σκορ η Α.Ε. Πηνείας νίκησε τον Ηλειακό Λεχαινών στο γήπεδο Καραλέτσι του Σιμόπουλου! Πρόκειται για σπουδαία νίκη επί ανώτερου βαθμολογικά αντιπάλου, που ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 με γκολ του Μουσερή. Η Α.Ε. Πηνείας είχε προηγηθεί στο σκορ στο 45΄ με φάουλ του Γαλάνη (1-0). Ισοφάρισε (όπως προείπαμε) η ομάδα των Λεχαινών, αλλά ο έμπειρος Μπλούφας έκανε το τελικό 2-1. Σπουδαία, αν μη τι άλλο, επιτυχία για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ξεκίνησαν φέτος με -6 βαθμούς!

 

«Σφαγή» στη Β΄ +Γ΄ Κατηγορία

Σε ορισμένα παιχνίδια του πρωταθλήματος Β΄ + Γ΄ Κατηγορίας γίνεται «σφαγή». Ήδη έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές. Σήμερα θα κάνουμε μικρή αναφορά στον αγώνα Ακαδημία Πανηλειακού-ΠΑΟΚ (2-3),  έγινε το «σώσαι». Ανακατεύτηκαν οι πάντες σε επεισοδιακές συμπεριφορές! Ακόμη και η διαιτησία απέτυχε…

 

Τα μεγάλα «κανόνια»

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο πίνακας των αρχισκόρερς της Α1 Κατηγορίας. Εδώ προηγείται (όπως είναι γνωστό) ο Καράμπελας του Αίαντα με 20 γκολ. Ακολουθεί η έκπληξη, ο Σταθάτος του Αίαντα κι αυτός με 16 γκολ. Έπονται οι Μπατζακόπουλος (Αίας) και Γεωργιόπουλος (Νίκη) με 11 έκαστος.

*Στην Α2 Κατηγορία, παρότι δεν πέτυχε γκολ προχθές, εξακολουθεί να προηγείται ο Χρήστος Παπαγεωργίου (Ερμής) με 17 γκολ. Ακολουθεί οι Αλέξης Τσάκος (Αετός) με 16 κι έπονται Κηπουρός (Βρίνα) με 14, Παργινός (Θύελλα) με 13  και με 12 γκολ οι Μαρκόπουλος (Γεράκι), Δούλος (Διγενής), Π. Νικολόπουλος (Σκουροχώρι).

 

Η διαιτησία

Τα δεδομένα στη διαιτησία δεν έχουν αλλάξει και πολύ. Στην Α΄ τοπική για παράδειγμα προηγούνται οι Καραβίδας, Γκατζόπουλος με 17 ματς, ακολουθεί ο Παυλόπουλος με 16, ο Παναγόπουλος με 13 και με 12 συμμετοχές οι Μαρκαντωνάτος, Τσάκαλης Β.. Βέβαια, ο Γιώργος έχει και οχτώ διαιτησίες ΕΠΟ. Ο Χρήστος Κούλης έχει μείνει στις 12 διαιτησίες με καμία στο β΄ γύρο!

*Στην Α2 γίνεται της… τρελής. Ο Σφυρής είναι πρώτος με 15, ο Παυλόπουλος έχει 12, ο Σταυρόπουλος 11, ο Β. Τσάκαλης 10.

*Αξίζει εδώ να δούμε ποιες ανακοινώσεις θα έχουμε στην πίτα της… Αποκριάς.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος