FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό γήπεδο: Στον αέρα και οι υποδομές

Ημερομηνία: 20-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η «αχίλλειος πτέρνα» της ΕΠΣ Ηλείας είναι τα πρωταθλήματα υποδομής. Σπάνια να τα καταφέρουν, ώστε να τα φέρουν εις πέρας φυσιολογικά. Αυτό από το 2009 και δώθε που ο Πρόεδρος Άρης πήρε την εξουσία στο τοπικό ποδόσφαιρο. Κι όσο είχε δίπλα του και 2-3 πρόσωπα ως αντιπολίτευση κάτι γινότανε. Από το 2013 όμως και δώθε δύσκολα τα καταφέρνουν!

*Φέτος πήραν μια σωστή απόφαση. Δεν έβαλαν υποχρεωτική τη συμμετοχή των ομάδων της Α΄ τοπικής. Ήταν μια λύτρωση για τα Δ.Σ. των ομάδων που δύσκολα αντέχουν να έχουν δύο ομάδες. Για παράδειγμα πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν ο Ν. Κόροιβος, το Γούμερο, το Κουρτέσι σ’ αυτή την υποχρέωση. Δεν έχουν διπλό γήπεδο, ούτε παράγοντες που θα ενσκήψουν στο πρόβλημα, ούτε προπονητές, ούτε οικονομική άνεση το σπουδαιότερο.

 

 

Υποχρεωτικά η Γ΄ Εθνική

Η συμμετοχή των ομάδων της Γ΄ Εθνικής είναι υποχρεωτική στις υποδομές της Ένωσης, έστω με μία ομάδα. Έτσι, ο Παμβουπρασιακός συμμετέχει στα πρωταθλήματα υποδομής με δύο ομάδες (Κ14 και Κ16). Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως με μία ομάδα (Κ12), όπως και ο Πανηλειακός.

*Η ΕΠΣΗ διοργανώτρια μετά από συγκέντρωση ενδιαφερόμενων ομάδων θέσπισε τρία πρωταθλήματα (Κ12, Κ14, Κ16).

*Να δούμε τώρα τις συμμετοχές των ομάδων. Στην Κ12 δήλωσαν συμμετοχή: Πανηλειακός, Ερμής Πύργου, Αίας, Ολυμπιακός Ζαχάρως, Δάφνη, Ερμής Πύργου Β, Λέοντες Αμαλιάδας (ήτοι 7 ομάδες).

*Στην 14: Αμαλιάδα 2008, Ερμής Πύργου, Πρίγκιπες Λεχαινών, Αστέρας, Παμβουπρασιακός (ήτοι 5 ομάδες).

*Στην 16: Αστέρας, Αίας, Προοδευτική, Ηλειακός Βαρθολομιού, Παμβουπρασιακός (ήτοι 5 ομάδες).

 

 

Πενιχρή συμμετοχή

Η συμμετοχή των ηλειακών ομάδων είναι πενιχρότατη. Από την Α΄ τοπική δε μετέχουν: η Δόξα, ο Ξενοφών, ο Αλφειός, ο Ολυμπιακός Σαβαλίων, οι Πέλοπες, η Νίκη, ο Ν. Κόροιβος, η Ολυμπιάδα, ο ΑΠΟ Κουρτέσι, δηλαδή δε μετέχουν οι 10 από τις 14 ομάδες, σε επίρρωση των όσων είπαμε πιο πάνω. Και φυσικά δεν συζητάμε για ομάδες της Α2 Κατηγορίας (πλην της Δάφνης και των Λεόντων).

*Για να αντιληφθούμε όλοι πόσο δύσκολη είναι η συμμετοχή να σημειώσουμε πως ο Ξενοφών που δεν πήρε μέρος στη Γ΄ Εθνική, είχε ανακοινώσει πως θα δώσει βάρος στην υποδομή. Το είδατε εσείς;

 

 

Ελάχιστοι αγώνες

Τα πρωταθλήματα αυτά κάποτε άρχισαν. Η Κ16 ως τώρα έχει δώσει τρεις αγώνες (μόνον) με τον Αστέρα να έχει κάνει τρεις νίκες, ο Αίας να έχει δώσει τέσσερις  αγώνες και να έχει 7 βαθμούς. Η Κ14 έχει δώσει έναν αγώνα (!) εκτός από τους Πρίγκιπες και τον ΠΑΟΒ που έχουν δώσει δύο αγώνες. Τέλος η Κ12 έχει δώσει δύο ή έναν αγώνα! Όπως καταλάβατε η Διοργανώτρια πάει με ρυθμό χελώνας. Είμαστε πλέον στο Μάρτη και δεν έχουν γίνει παρά ελάχιστοι αγώνες. Τα προβλήματα είναι τεράστια και ήδη αναφέραμε πολλά.

 

 

Η Α2 στο μικροσκόπιο

Μόλις τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος των 14 ομάδων της Α2, έγινε η διακοπή λόγω της λαίλαπας του κορονοϊού που ενέσκηψε στη χώρα. Διεξαγόταν ένα καλό πρωτάθλημα, όπου πέντε ομάδες έδιναν «μάχη» για την είσοδο στα πλέι-οφ των τεσσάρων. Η τύχη κι αυτού του πρωταθλήματος αγνοείται. Έχει πολλές αγωνιστικές ακόμη. Ο χρόνος επανέναρξης απροσδιόριστος. Ήδη βρισκόμαστε στη δεύτερη αγωνιστική της «αγρανάπαυσης» των πρωταθλημάτων.

*Θα δούμε όλες τις ομάδες. Θα προσεγγίσουμε την αγωνιστική τους ταυτότητα. Θα δούμε τα υπέρ και τα κατά στα επόμενα.

 

 

 

Πρωτόγνωρη κατάσταση

Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Έρημη η πόλη. Διαβάτες σπανίζουν. Όλοι ζούμε μια αβεβαιότητα. Το ερώτημα είναι μέχρι πότε. Για τους μεγάλους που ξέρουν, αυτό το πράγμα το ζήσαμε στη δικτατορία του 1967. Να ευχηθούμε όλοι να λήξει η καραντίνα το συντομότερο.

*Μένουμε σπίτι. Δεν βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας ούτε την υγεία των συνανθρώπων μας.

*Προσευχή και θα νικήσουμε τον κορονοϊό! Καλό και ήρεμο Σαββατοκύριακο σε όλους…

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος